Internationaal EMPA Voetbal Tornooi 2022 - Warnemunde

Dit jaar vond het EMPA Loodsen voetbaltoenooi plaats in Warnemunde - Duitsland.

Erwin Michiels was het enige lid die LSVO vertegenwoordigde in Duitsland. Samen met de spelers van LSVA eindigden ze op de achtste plaats

EMPA Tornooi 2019 - Antwerpen

Na ruim anderhalf jaar voorbereiding was het eindelijk zover. Op donderdagnamiddag waren we present om de laatste voorbereidingen te treffen en alle gasten te ontvangen en wegwijs te maken.

Drawing Party

 

EMPA Tornooi 2018 - Marseille

Van 11 tot 13 mei waren wij te gast op het Internationaal Voetbaltornooi van EMPA te Marseille. Het mediterraan klimaat was een goede basis voor een prachtig tornooi.

Op de vooravond van het tornooi werd er een drawing party gehouden in het oude beursgebouw van Marseille. Voor de eerste ronde werd België uitgeloot om tegen EMPA en Weser-Ems te spelen.

Onze Belgische ploeg vertegenwoordigd geen zeeloodsen meer. Onze enige speler, Steve Burm, moest afhaken wegens een rugblessure. België werd vertegenwoordigd door onze riviercollega’s Dirk D’Hondt, Stijn Hendricks, Paul Van Laethem, Bart Vanhoutte, Pieter Vintevogel, Kris De Decker, Tom Hardies, Peter Taverniers
Om een volledig elftal te bekomen, werden we aangevuld met vier dappere Franse spelers.

EMPA Tornooi 2017 - Bremerhaven

Dit jaar was het aan Bremerhaven om het voetbaltoernooi te organiseren. De weg ernaartoe was ietsje langer dan verleden jaar. De aankomst van alle Spelers en supporters was dan ook niet gelijktijdig. Gelogeerd werd er in het Jaich Boarding House, gelukkig niet ver van de verschillende feestlocaties.

....

EMPA Tornooi 2015 - Amsterdam

Van 14 tot 16 mei 2015 was het weer tijd voor het jaarlijkse EMPA voetbaltornooi, deze keer in Amsterdam. Ook dit jaar waren er weer loodsen-voetballers van bijna alle korpsen bereid om de strijd aan te gaan met de andere voetbalnaties zoals Italie, Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, UK en uiteraard Nederland. Spijtig genoeg waren er dit jaar toch veel van de vaste spelers gekwetst, waardoor er maar net genoeg spelers aanwezig waren op het tornooi.

EMPA Tornooi 2014 - Kiel

Op donderdag 29 mei zijn we met slechts een kleine delegatie in Kiel toegekomen, waaronder 13 spelers. Voor het derde jaar op rij werd één ploeg gevormd bestaande uit leden van de verschillende sportverenigingen. Voor LSVO speelden Erwin Michiels, Steve Burm en Ward Puttemans.

Voorafgaand aan trekking mocht ons lid en oud-voorzitter Roger Lauwereins, op uitnodiging van de organisatoren, een toespraak houden ter gelegenheid van de 50 ste editie van het tornooi waarvan zijn vader Dolf de stichter was.

EMPA Tornooi 2013 - Livorno

Alle LSV’ers, aanwezig op het loodsen voetbal tornooi van Livorno, bezochten het mooie Toscanië in combinatie met het tornooi. Sommigen bleven een week, anderen slechts enkele dagen, maar de zes LSV-spelers en hun 18 LSV-supporters hadden al genoten van die prachtige streek vooraleer het regenachtige Livorno binnen te rijden. Gelukkig wachtte hun daar een super luxe hotel op als compensatie voor de grijze hemel tijdens het tornooi en avondfeest.

EMPA Tornooi 2012 - Liverpool

Nadat de ploeg de nachtboot naar Hull (een B4H dus …) had beloodst en 200km aan de verkeerde kant had gereden werd ze bij aankomst zowaar opgewacht door Her Majesty the Queen herself. Na wat over en weer gezwaai tussen haar en onze meer koningsgezinde leden besloot de ploeg het prachtig gerenoveerde Albert Dock gebied te bezoeken. Het Maritime Museum en het Museum of Liverpool viel bij iedereen in de smaak, Tate’s (Modern Art) daarentegen werd door sommige cultuurbarbaren minder gesmaakt. Er moet bij gezegd worden dat de grens tussen kunst & kitch soms enkel aangegeven wordt door de begeleidende teksten bij de kunstobjecten. 

EMPA Tornooi 2011 - Vlissingen

Na één minuut, stilte ter naggedachtenis van onze overleden collega Filip Lonneville, werd het startschot gegeven voor het 37st tornooi. Zoals vorig jaar werd met verenigde krachten aan het Internationaal Loodsen voetbal tornooi deelgenomen. De samenwerking LSVO - LSVA leverde echter niet het verhoopte succes. Verder leverden onze sportverenigingen nog elk een voetballer aan het EMPA-team. Tom Dierckens mocht optreden als doelman en Pieter Vintevogel deed zijn duitje in het zakje op het middenveld. Bij de eerste wedstrijd van het EMPA-team waren ze slechts goed genoeg om als reserve te fungeren.

EMPA Tornooi 2010 - Le Havre

Voor het eerst sinds mensenheugenis of alleszins sinds de start van dit tornooi in de jaren '60 van vorige eeuw werden LSV-Oostende, LSV-Antwerpen en GLOS vertegenwoordigd door één gezamenlijke ploeg op het Internationaal Loodsen Voetbal Tornooi in Le Havre. Een tekort aan spelers bij beide ploegen noodzaakte dit "experimentje". Samen slaagden we er in een zestiental volwaardige spelers op te stellen, geen overbodige luxe zou achteraf blijken.