Uitstap IBIS

13 jaar later.

 Het heeft 13 jaar geduurd maar uiteindelijk zijn we er weer in geslaagd om de jongeren van de Koninklijk Werk IBIS een tochtje met de loodsboot te kunnen bezorgen.

Om 09h30 stond de bemanning van Loodsboot zeven klaar om 15 leerlingen en 2 begeleiders te ontvangen aan boord voor een ritje langs de belgische Kust. Samen met William en Bart Vandevelde scheepten de jongeren in om onder het gezag van Kapitein Anthony het ruie sop te kiezen!

Werfbezoek Nieuwe Sluis Terneuzen

Op zaterdagmorgen, 16 september, maakten 3 zeeloodsen ( 1 actief in dienst en 2 op rust) plus 1 echtgenote gebruik van de mogelijkheid om een peilreis uit te voeren naar het sluizencomplex in Terneuzen om er hun kennis op te frissen. Ze werden er welkom geheten op de Open dag van de Nieuwe Sluis, waarvan de bouw bijna afgerond is.

1000 Bochten - Luxemburg 2023

Dag 1: De Start van een Smeltend Motoravontuur

Het is een zonnige ochtend als we onze trouwe tweewielige metgezellen uit de garage halen. Acht musketiers en twee bijzitters, gewapend met de nodige pk’s met als doel het trotseren van de talloze flauwe tot nijpende haarspeldbochtjes die het kleine Groot Hertogdom Luxemburg rijk is. De enige complicatie? Het weer. Het is alsof de zon zelf besloot mee te rijden en de temperaturen flirten met de 30 graden . Een strandvakantie zou het niet worden …

Uitstap Hoge Venen

Verleden weekend was het opnieuw zover, de Hoge Venen moesten weer eens verkend worden. Op aanvraag van een paar Hoge Venen Diehards begonnen we de verkenning al op vrijdag. Na de check-in in het hotel Sleepwood werd er de stad in getrokken voor een hapje Italiaans in de LaLuna en achteraf een drankje in de Minigolf met een lokale beroemdheid uit het Minigolf milieu. Iedereen is dan op tijd gaan slapen om in vorm te zijn voor de uitstap in de Hoge Venen, die dus ging plaatsvinden op zaterdag namiddag.

Wandeling Uitkerkse Polders

14 enthousiastelingen tekenden op 13 juli 2023 present op de gegidste uitstap in de Uitkerkse polder.

De gids leerde ons over het ontstaan, de geschiedenis en wat er allemaal nodig is om dit natuurgebied te onderhouden en te laten standhouden.

Na een intense uitleg in het natuurcentrum Groenwaecke, verkenden we eerst van op de heuvel het ganse gebied. Daarna wandelden we  langsheen diezelfde polders tot aan "De Blauwe Duivenkeet" nabij de "Blankenbergse vaart" en terug.