EMPA Tornooi 2017 - Bremerhaven

Dit jaar was het aan Bremerhaven om het voetbaltoernooi te organiseren. De weg ernaartoe was ietsje langer dan verleden jaar. De aankomst van alle Spelers en supporters was dan ook niet gelijktijdig. Gelogeerd werd er in het Jaich Boarding House, gelukkig niet ver van de verschillende feestlocaties.

Na het inchecken moest men zich nog haasten om nog een hapje te eten voor de drawingparty waar er niets te eten werd geserveerd, dacht dat de Schotten gierig zijn. Gelukkig werd er snel iets gevonden naar de smaak van iedereen en waren we nog op tijd klaar voor de party.
Deze vond plaats in het Deutsche Auswandererhaus. Daar werd er dus van een drankje genoten in afwachting van de trekking. 
Deze verliep niet echt in ons voordeel. Onze eerste tegenstanders zouden de ploeg van Rotterdam en de Engelse delegatie zijn. Na de trekking werd er nog een beetje verder gefeest met een Dj, maar de klok mocht niet uit het oog verloren worden vanwege de fitness voor de volgende dag.

Nog even melden dat we drie extra spelers van de verschillende Duitse ploegen uitgeleend kregen aangezien dat we weer met te weinig spelers waren (slechts 7 rivier,1 kanaal en 1 zeeloods! waren aanwezig). Dit is toch mar een spijtig feit aangezien dat men vroeger zelfs met twee ploegen naar dit evenement vertrok.

De volgende dag begon dus redelijk vroeg met een deftig ontbijt in het hotel rond 0700. Om 0800 werden we door een delege van het Toernooi naar de shuttlebus voor de voetbalvelden gebracht. Na een 20tal minuten waren we ter plekke, op een heel mooi stuk groen in de bossen. Om 0930 was de eerste match tegen Rotterdam. Na het omkleden en een beetje opwarming werd er enthousiast begonnen aan de match.

Het werd snel duidelijk dat het moeilijk zou worden voor ons op dit toernooi aangezien er geen wisselspelers waren en onze spelers geen 18 jaar meer zijn ; ). 
De eerste nederlaag was dus een feit en de tweede volgde een uurtje later tegen Engeland. 
Er moet duidelijk gezegd worden dat er alles aan gedaan werd om niet onder te gaan maar de tegenstander was telkens te sterk. Tijdens de middag werd er nog een soep aangeboden door de gastheer, welk bij velen dankbaar aangenomen werd.

Als laatste van onze groep gingen we de namiddag in, waar er nog gespeelt moest worden tegen Noorwegen en Italië. Ook deze twee waren te sterk voor onze moedige gladiatoren, maar we konden het toernooi met opgeheven hoofd beëindigen.

De finale werd gespeelt tussen Engeland en Noorwegen en Engeland ging verdient met de beker lopen. De opgewekte lezer zal opgemerkt hebben dat deze twee ploegen ook onze tegenstanders waren vroeger in het toernooi en wij het echt niet slecht gedaan hebben tegen hun.

Na afloop van de finale werden we trakteert op een"happy hour" waarvan staand of liggend op het hoofdveld genoten werd.

Na de terug keer in het hotel moesten we ons haasten om op tijd te zijn van de gala-avond die plaats vond in het Klima Haus. De avond werd voorafgegaan door de bekeruitreiking waar onze ploeg de rode lantaarn en de fairplay prijs mocht ontvangen,dus toch niet met lege handen naar huis!

Vervolgens gingen we aan tafel waar we van heerlijk eten mochten genieten met het juiste drankje erbij. Het feest kreeg zijn hoogtepunt dankzij het optreden van een liveband, die de sfeer goed erin bracht. Maar de meeste krijgers van het toernooi waren toch blij om op een zekere moment richting hotel te vertrekken om de verdiende slaap te krijgen.

Al bij al een zeer geslaagd feestje. De volgende morgen versterkten we ons aan het ontbijtbuffet om dan de terugreis aan te vatten. 
Iedereen is veilig thuis geraakt en verheugd zich al het EMPA-voetbaltoernooi volgend jaar in Marseille.
Hopelijk krijgen we volgend jaar wel een voltallige ploeg op de been!

 

verslag: Patrice Legein A.K.A. Haaldis