EMPA Tornooi 2018 - Marseille

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Van 11 tot 13 mei waren wij te gast op het Internationaal Voetbaltornooi van EMPA te Marseille. Het mediterraan klimaat was een goede basis voor een prachtig tornooi.

Op de vooravond van het tornooi werd er een drawing party gehouden in het oude beursgebouw van Marseille. Voor de eerste ronde werd België uitgeloot om tegen EMPA en Weser-Ems te spelen.

Onze Belgische ploeg vertegenwoordigd geen zeeloodsen meer. Onze enige speler, Steve Burm, moest afhaken wegens een rugblessure. België werd vertegenwoordigd door onze riviercollega’s Dirk D’Hondt, Stijn Hendricks, Paul Van Laethem, Bart Vanhoutte, Pieter Vintevogel, Kris De Decker, Tom Hardies, Peter Taverniers
Om een volledig elftal te bekomen, werden we aangevuld met vier dappere Franse spelers.

Erwin Michiels en Steve Burm, beiden met echtgenoot, waren op de velden aanwezig om onze ploeg aan te moedigen!

Onze eerste twee wedstrijden eindigden op een gelijk spel:

Weser-Ems – België: 0 – 0

EMPA- België: 1 – 1

In de tweede ronde kregen we dan de UK-pilots en Amsterdam als tegenstanders:

UK-pilots – België: 0 - 0

Amsterdam – België: 1 – 0

Hierbij maken we graag de kanttekening dat Team Belgium de enige ploeg was die de UK-pilots (Tornooiwinnaar) punten konden afhandig maken.

De kleine finale werd beslecht tussen Weser-Ems en Frankrijk. Weser-Ems won het van Frankrijk met een “Daum” Score: 1- 0.

Ook de Grote Finale eindigde in een ‘Daum’ Score. De UK-pilots mocht zich kronen tot Toernooiwinnaar 2018. Vlissingen eindigde op een zeer verdiende tweede plaats.

Ondertussen werden de dames (en de heren van LSVO) de geschiedenis van Marseille uitgelegd door een lokale gids. Een wandeling langs “Le Vieux Port” leidde ons naar het “Fort Saint-Jean”, het MuCEM (Museum of European and Mediterranean Civilisations) en “Le Panier” (het oude gedeelte van Marseille).

De Uitstap ging verder met de bus naar het 162 meter hoge gelegen “Notre Dame de la Garde”. Daar hadden we een prachtig uitzicht op de haven en de stad. Rond 13h werden we een maaltijd aangeboden in Gémenos, restaurant “Goutez la Provence” om daarna de voetballers te vergezellen en de finale te bekijken.

Het avondfeest en de prijsuitreiking vond plaats in het “Fort Ganteaume”. Een locatie die bij uitzondering wordt opengesteld aan derden maar eigenlijk enkel bestemd is voor actieve en gepensioneerde personeelsleden van de administratie van Defensie.

Op deze unieke locatie ontving België opnieuw de prijs van ‘sportiefste en fairste ploeg’. De Koperen schoen mag dus, zoals vorige jaar, mee terug naar België.