EMPA Tornooi 2014 - Kiel

Op donderdag 29 mei zijn we met slechts een kleine delegatie in Kiel toegekomen, waaronder 13 spelers. Voor het derde jaar op rij werd één ploeg gevormd bestaande uit leden van de verschillende sportverenigingen. Voor LSVO speelden Erwin Michiels, Steve Burm en Ward Puttemans.

Voorafgaand aan trekking mocht ons lid en oud-voorzitter Roger Lauwereins, op uitnodiging van de organisatoren, een toespraak houden ter gelegenheid van de 50 ste editie van het tornooi waarvan zijn vader Dolf de stichter was.

Het lot deelde ons in een zeer zware poule in met het thuis spelende Kiel en de finalisten van de voorbije jaren nl. Italië, Rotterdam en Weser-Ems. Gesterkt door de nodige vitaminen ging iedereen toch gaan slapen met de overtuiging ons vel duur te verkopen.

De eerste match tegen de thuisploeg Kiel ging gelijklopend op met een gelijkspel tot gevolg(1-1) waarbij Erwin Michiels de maker van het doelpunt was.

De tweede match tegen Weser- Ems was een harde dobber. Lange tijd hoopten we terug op een gelijkspel, na de gelijkmaker gescoord door onze rechtsachter Stijn Hendriks. In de slotminuten moesten we toch nog een tegendoelpunt slikken en werd het 1-2.

De derde match tegen uittredend kampioen Italië kwamen we vrij snel op achterstand. Onze ploeg bleef knokken voor wat ze waard was en dit werd beloond door een goal van Ward Puttemans zodat ook deze wedstijd eindigde op een gelijkspel (1-1).

Gezien de uitslagen van de andere teams wisten we dat we moesten winnen van geducht tegenstander Rotterdam om nog een kans te maken op een mooie ereplaats. Het noodlot sloeg toe toen Christophe Claus, die als laatste man de verdediging regelde, uitviel met een blessure. We kwamen echter op voorsprong en gaven deze voorsprong niet meer uit handen. (1-0)

Na optelling van de punten en doelpuntensaldo moesten er penalty’s getrapt worden tegen Kiel om te bepalen wie er van beiden mocht spelen voor de vijfde en zesde plaats. Na enkele mooie reddingen van onze doelman trokken we weerom aan het langste eind.

Tijdens de laatste match tegen Noki-Baltic werd alles uit de kast gehaald en moest onze, nog meer vermoeide tegenstander, het onderspit delven met 3-1. Deze mooie overwinning bezorgde ons de vijfde plaats in het eindklassement.

Op de prijsuitreiking mocht een fiere Roger Lauwereins de trofee voor de vijfde plaats uitreiken aan onze “Rode Duivels”.

Onze uitslagen

Belgium - FC Kiel Pilot: 1 - 1
Belgium - Weser/Ems: 1 - 2
Belgium - Italy: 1-1

Belgium-Rotterdam: 1-0

Belgium - NOK1/Baltic: 3 - 1

eindrangschikking:

1. Weser-Ems
2. United Kingdom
3. Vlissingen
4. Italy
5. Belgium
6. NOK1/Baltic
7. Norway
8. FC Kiel Pilot
9. Rotterdam
10. Amsterdam

Afspraak volgend jaar in Amsterdam.

verslag: P. Naesen
foto's P. Naesen en Veerle Michiels