EMPA Tornooi 2015 - Amsterdam

Webnieuws overzicht

Activiteit Overzicht

Van 14 tot 16 mei 2015 was het weer tijd voor het jaarlijkse EMPA voetbaltornooi, deze keer in Amsterdam. Ook dit jaar waren er weer loodsen-voetballers van bijna alle korpsen bereid om de strijd aan te gaan met de andere voetbalnaties zoals Italie, Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, UK en uiteraard Nederland. Spijtig genoeg waren er dit jaar toch veel van de vaste spelers gekwetst, waardoor er maar net genoeg spelers aanwezig waren op het tornooi.

Desondanks werd er op 14 mei afgesproken in Wommelgem om samen naar Amsterdam te rijden. Er was zelf een supporter uit de Oostkantoons aanwezig, die de ploeg moreel steunde. Twee andere spelers zouden pas s'avonds in Amsterdam de groep vervoegen, ééntje zelfs op de dag van het tornooi . 

Na een toch spoedig verlopende rit kwamen we in Amsterdam toe en werden we in het Hotel Barbizon, midden in het centrum, begroet door onze Amsterdamse kollega's. We kregen een cadeautje en deden onze check-in in het hotel. Op deze eerste avond werden we verwacht op de drawing party op vijf minuten lopen van het hotel. Na een kleine versnapering langs de Grachten van Amsterdam, vertrokken we samen richting het eerste feestje. Tijdens het wachten op de trekking werd kennis gemaakt met oude en nieuwe kollega´s . Spijtig genoeg hadden we niet echt geluk en kwamen we in de zwaardere poel terecht (onderandere tegen twee van de drie Nederlandse ploegen). Het werd een heel plezante avond in een heel toffe sfeer met lekkere drankjes en hollandse hapjes. De echt sportievelinge gingen wel op tijd gaan slapen, want het zou een vermoeiende dag worden .

Op de dag van het tornooi was het vroeg opstaan om de bus niet te missen. De eerste match vond reeds om 09h30 plaats. De eerste matches hebben we dan ook verloren ondanks de steun van twee nederlandse kollega's. Na verloop van tijd raakten we toch beter op elkaar ingespeeld. Er werd zelf een match tegen de loodsen van Rotterdam gewonnen(of was het Amsterdam?). Na ettelijke massages (van de bevallige verpleegsters, Er werd in file aangeschoven!!) en de gelopen kilometers werd het toernooi afgesloten op een trotse voorlaatste plaats. Iedereen was gelukkig de dag te hebben doorgestaan en genoot van de finale, tussen Noorwegen en Vlissingen, en natuurlijk van de door de LSVO gesponsoorde BluePeter. Met de zege van Vlissingen op het netvlies werden we 's avonds verwacht voor een spetterende galaavond in een oud kerkje. De prijsuitreiking leverde voor ons dan toch de Fair Play prijs op. Het echte feest kon eindelijk beginnen en we genoten van een heel ambiancebrengend groepje. De sfeer zat er goed in en duurde nog tot de late uurtjes.

Na een stevig ontbijt en een goede koffie vatten we onze terugreis aan. Sommige kollega's konden nog even uit puffen thuis andere moesten aan de beurt. Maar samenvattend kan ik zeggen dat het heel plezant was en ik in elk geval volgend jaar in Rotterdam weer van de partij zal zijn, misschien zelfs met voetbalschoenen in mijn koffer. Ook hoop ik dat we toch weer met wat meer spelers zullen zijn, dan hoeven we de zuurstoftent niet mee te nemen.

De spelers: Didier Laureys, Bob Catteceur, Bart Vanhoutte, Paul Van Laethem, Pieter Vintevogel, Stijn Hendriks, Peter Taverniers,Dirk Dondt Kris De Decker, Steve Burm, Maarten Corthouts, Patrice Legein