EMPA Tornooi 2019 - Antwerpen

Na ruim anderhalf jaar voorbereiding was het eindelijk zover. Op donderdagnamiddag waren we present om de laatste voorbereidingen te treffen en alle gasten te ontvangen en wegwijs te maken.

Drawing Party

 

Alles verliep volgens plan. Om 18h waren William en mezelf in de Horta om de Trekking voor te bereiden. Gelukkig waren we daar tijdig want door een miscommunicatie stond er geen scherm en beamer klaar. Na de installatie werd alles getest. Na een aantal kleine informatica problemen (de helpdesk ‘Remi’ was gelukkig telefonisch bereikbaar) waren we er klaar voor. De voorstelling werd door Dirk D’hondt (LSVA) gedaan, de Ladiestour werd uit de doeken gedaan door de Martina Bruyninckx (GLOS) .

De trekking verliep vlot en na een drankje en wat frietjes keerde iedereen naar het hotel terug om goed uitgerust aan het tournament te beginnen.

Tournament Day

Het tornooi

 

Het vervoer naar de Velden “Groot schijn” gebeurde met het openbaar vervoer. Tijdens de captain’s meeting werd dit duidelijk uit de doeken gedaan en alle ploegen waren op de afspraak. Elke ploeg werd voorzien van een persoonlijke begeleider. Die zorgde ervoor dat zijn ploeg op de juist tram stapte en afstapte aan de juiste halte. Om 09h15 begonnen we op de velden met de fotoshoot en daar ontdekten we dat de ploeg van Amsterdan verloren gereden was. Door hun laattijdige aankomst werden de wedstrijden van Poule B gewisseld in de hoop dat ze voor de volgende wedstrijd de goede weg teruggevonden hadden. Om 09h30 kwamen ze uiteindelijk toch aan.

De rest van de dag verliep vlekkeloos. De informatica en mediavoorzieningen werkten op 100%, het tijdschema werd strak aangehouden.

De ingehuurde kinesisten hadden na de middag hun handen vol. Of dit kwam omdat de spieren wat stijf werden na de ochtendinspanning of omdat de jonge vrouwelijke kinesisten mochten gezien zijn laat ik in het midden.

Na de Finale, waarbij Vlissingen het pleit won ten koste van Noorwegen met de kleinste score, was het tijd voor de “Happy Hour”.

 

Speelden mee in naam van LSVO: Bart Mortelmans, Ward Puttemans, Jimmy Masson, Erwin Michiels, Steve Burm. Bedankt Jongens!

De ladiestour

 

Martina Bruyninckx met haar echtgenote Filip, Stephane Braekmans en een lokale gids begeleiden de dames doorheen Antwerpen op zoek naar verborgen juweeltjes (diamantwijk), kleine steegjes en mooie uitzichten. De commentaren waren uiterst lovend. Ook het middagmaal viel in de smaak, vooral vanwege de gevarieerde keuze die kon gemaakt worden.

Dinner & Dance

 

Om de vermoeidheid weg te spoelen was het verzamelen blazen in de Radisson Blu Astrid. De receptie verliep vlot met lekkere hapjes en drank naar keuze.

Het diner werd in Buffetvorm opgediend. Iedereen had keuze uit een ruim assortiment voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ook hier werd alles geserveerd met goddelijk vocht in de vorm van wijn, bier, water, frisdrank …

Na het uitreiken van de prijzen verzorgde “Bluf” met een verzoeknummertjes parade, het dansgedeelte van de avond.

Het Tornooi was opnieuw een daverend succes, dankzij een hecht team van medewerkers!

Vanuit verschillende hoeken heb ik een massa foto’s ontvangen. De diareportage is een selectie uit meer dan 2000 foto’s. Ik dank Wim Pandelaers, Stephane Braekman, Tom Hardies, Erwin Michiels en Martina Bruyninckx voor het mij toe sturen van de foto’s

Bedankt iedereen, voor alles!!!!!!!