Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2017

Mountainbike Driedaagse Beffe

Na een voorjaars driedaags in de kempen, richtten we dit najaar onze pijlen naar de Ardennen. We hadden afgesproken in een Chalet te Beffe. 

De eerste namiddag planden we een bepijlde mountainbike route doorheen woud en bos. Omdat we geen idee hadden wat er ons te wachhten stond na de weersomstandigheden van de afgelopen dagen, kozen we voor de gemakkelijkste rit van 20 km. Al van in den beginne werd het duidelijk dat Patrick Schevenhels en Mark Sermeus in bloedvorm waren. Bij de eerste helling moest de voorzitter reeds afstappen omdat het te steil werd. Uiteindelijk werd er 27 km geregistreerd over een tijdspanne van 2h03.

Pensioenviering

Het was ruim twee jaar geleden dat we nog eens onze jong gepensioneerden huldigden. Gedurende de afgelopen twee jaar waren er opnieuw reeds 11 leden gepensioneerd:

Roger Allaert, Cyriel Bleyaert, Paul Boussy, Hans Burke, Roland Callebout, Jan Cappelier, Luc Depraetere, Denis Deridder, Jean-Marie Deryckere, Eddy Peperstraete en Patrick Wallaeys!

Na  twee pogingen (we hadden eerst een datum voorzien in het voorjaar) konden we toch nog 4 van de 11 verwelkomen. De afwezigen hadden andere verplichtingen of waren op reis.

Fietstocht Soos Walcheren

De tweede dinsdag van September is sinds enkele jaren de vaste afspraak voor een fietstocht door Walcheren.

Motortrip Sedan

Voor onze jaarlijkse motortrip kozen we dit jaar voor de regio "Champagne - Ardenne". Halfweg de heenrit ontmoeten we elkaar reeds nabij Chimay. Na de koffie zetten we onze weg verder via de abdij van "Notre Dame de Scourtmont", de bakermat van een van onze zeer gewaardeerde Trapisten-bieren.

Rond 17h00 kwamen we dan uiteindelijk aan op onze bestemming. Hotel 'Le Saint-Michel' in Sedan ligt aan de voet van het magische Chategau Fort de Sedan. Dit kasteel vindt zijn oorsprong in de 15de eeuw en is een van de grootste van Europa.

Uitstap IBIS

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde LSVO het 5de leerjaar van de Koninklijke Werk IBIS uit voor een uitstap naar Vlissingen. Na een eerste tussenstop in blankenberge om de voorzitter op te pikken richten we onze neuzen richting Breskens.

Uitstap Hoge Venen

Op 10 juni 2017 was het eindelijk zo ver, de Hoge Venen zouden weer ingevallen worden vanuit het westen van België. Er werd afgesproken in het Hotel Ambassador-Bosten te Eupen om 1200.

Bezoek Oostende Voor anker - Mercator

Op 25 mei zijn we met een 20-tal gepensioneerden op bezoek geweest op “Oostende voor Anker” Het was Hemelvaartdag en we hadden een stralende hemel.....

EMPA Tornooi 2017 - Bremerhaven

Dit jaar was het aan Bremerhaven om het voetbaltoernooi te organiseren. De weg ernaartoe was ietsje langer dan verleden jaar. De aankomst van alle Spelers en supporters was dan ook niet gelijktijdig. Gelogeerd werd er in het Jaich Boarding House, gelukkig niet ver van de verschillende feestlocaties.

....

Mountainbiken in de Kempen

Van 15 tot 17 maart 2017 waren we met drie moedige mountainbikers in de Kempen. Mark Sermeus had voor ons 3 prachtige routes uitgestippeld van 25, 45 en 70 km.

Algemene Ledenvergadering

Zoals reeds enkele jaren de gewoonte werd ook dit jaar de AV georganiseerd in "Bowlinn" te Blankenberge.