Mountainbike Driedaagse Beffe

Na een voorjaars driedaags in de kempen, richtten we dit najaar onze pijlen naar de Ardennen. We hadden afgesproken in een Chalet te Beffe. 

De eerste namiddag planden we een bepijlde mountainbike route doorheen woud en bos. Omdat we geen idee hadden wat er ons te wachhten stond na de weersomstandigheden van de afgelopen dagen, kozen we voor de gemakkelijkste rit van 20 km. Al van in den beginne werd het duidelijk dat Patrick Schevenhels en Mark Sermeus in bloedvorm waren. Bij de eerste helling moest de voorzitter reeds afstappen omdat het te steil werd. Uiteindelijk werd er 27 km geregistreerd over een tijdspanne van 2h03.

De Tweede dag hadden we 's morgens afgesproken in Fanzel, bij Paul Hendriks. Ondertussen had Alex van de Wiele ons ook vervoegd. Terwijl de ladies (Mieke, Christel, Brenda, Christina, Manon) hun ladiestoer (Kerstmarkt Durbuy) gingen afwerken, volgden de heren het wiel van de lokale gids (Paul). Na een ritje via Bomal en Barvaux kwamen we in Coucke-dorp (Durbuy) terecht. Het traject liep grotendeels langs de Ourthe. Vanwege de hoge waterstand waren sommige bruggen afgesloten en de waaghalzen riskeerden zich aan een ondergelopen fietspad. Na Durbuy kwam de Gids in Paul boven. Hij loodste ons via een licht parcours naar de archeologische bakermat van de streek. Overal kregen we een uitleg, aangenaam aaneen gebreidt met anecdotes en verhalen. Menhir's en Romeinse Kadasters hebben voor Paul en nu voor ons ook geen geheimen meer. Na ongeveer 45km stonden we terug op onze startplaats. De dames hadden ondertussen Durbuy leeg gekocht. Als middagmaal werd we door Paul getrakteerd op lekker zelfgebakken brood met lokale kaas en hesp.

's Avond werd een lekkere Winter-BBQ geserveerd en na enkele lokale biertjes was het al vlug bedtijd. De wagen van Alex werd getakeld en hun privé-taxi bracht hen veilig terug naar Vonêche, Paul en Alix bedankten we hartelijk voor de aangename namiddag en avond.

's Morgens was het voor Patrick vroeg dag. Een telefoontje naar Vlissingen bracht hem het verlossende nieuws dat hij zich niet hoefde te haasten (thuis eten). 

Na het ontbijt genoten we nog van een stevige boswandeling in de streek. Het Arboretum Robert Lenoir stond dan wel deels onder water vanwege de Ourthe, toch was het nog de moeite waard. 8 km en 2 uur later werd er nog een streekbiertje genuttigd en na de spaghetti was het tijd om afscheid  te nemen.

Een geslaagde driedaagse waarbij onze dank uitgaat naar de dames voor de verzorgde maaltijden en morele steun!

Volgende Mountainbike driedaags staat reeds op de kalender, 4 - 5 - 6 mei 2018 in Vonêche.