Motortrip Sedan

Voor onze jaarlijkse motortrip kozen we dit jaar voor de regio "Champagne - Ardenne". Halfweg de heenrit ontmoeten we elkaar reeds nabij Chimay. Na de koffie zetten we onze weg verder via de abdij van "Notre Dame de Scourtmont", de bakermat van een van onze zeer gewaardeerde Trapisten-bieren.

Rond 17h00 kwamen we dan uiteindelijk aan op onze bestemming. Hotel 'Le Saint-Michel' in Sedan ligt aan de voet van het magische Chategau Fort de Sedan. Dit kasteel vindt zijn oorsprong in de 15de eeuw en is een van de grootste van Europa.

De groep die zich in Chimay had gevormd werd vervolledigd en al snel lonkt het aperitief. Het woordje van de voorzitter was kort maar toch werd er even stilgestaan bij het verlies van een van onze vaste deelnemers (nvdr: Ronny Soenen, schoonbroer van de voorzitter).

Na een lekker avondmaal (elke avond hadden we steeds iets lekkers te eten trouwens), die met smaak en het nodig vocht werd verorberd, en een digestief liep het vlug tegen middernacht en was het tijd voor het slapengaan.

Op donderdag werd er een route richting zuid uitgestippeld. Op deze route reden we door typische franse dorpen waar de tijd bijna was blijven stilstaan. Kijk maar eens naar de foto's van Café de la Place in Brieulles -sur-Bar. Zelfs het aangrenzende winkeltje was de moeite om eens je hoofd binnen te steken.

Na het middagmaal stonden nog leuke weggetjes en een uitgebreid bezoek aan het Ouvrage de  Froideterre, het Ossuarium van Douaumonten  en de vernielde stad Haumont.

Op vrijdag trokken we dan in noordelijke richting, meer bepaald de achtertuin van Alex. De weergoden waren ons echter niet meer gunstig gezind waardoor we in de  namiddag de tocht onderbraken en naar het hotel terugkeerden.Dit was echter geen domper op het reisplezier wan t in Sedan gingen we elk een beetje onze eigen weg. Terwijl er een aantal gingen winkelen, gingen de anderen naar de Jaarmarkt van Sedan oa. waar de mooiste koe werd verkozen, er vele dieren en plaatselijke producten te zien en te proeven waren.

Ook op zaterdag zag het weer er niet echt lekker uit. Maar aangezien het onze laatste dag was waren we verplicht om ons stalen ros te bestijgen. Een korte rit met koffiepauze bracht ons uiteindelijk in Sart-Custinne waar de reis tradioneel werd afgesloten met een lekkere Biefstuk Frites! Na het middagmaal en de nodige afspraken voor volgend jaar trokken we elk op ons eigen tempo huiswaarts.

Deelnemers met de motorfiets:

Bart Lambert (bijzitter: Inga Van Gompel) BMW R1200RT, Geert Vandercappellen BMW R1200GSA, Marc Van Assche BMW R1200GS, Frank Stoobants (bijzitter: Chris Coenen) BMW R1200RS, Guido Hermans BMW 1600GT.

Deelnemers Cabrio:

Phillipe en Françoise Genbrugge AUSTIN HEALEY 3000 MK III, Alex en Brenda Van de wiele VOLKSWAGEN COCCINELLE, Mark en Mieke Sermeus PORSCHE 911