1000 Bochten - Luxemburg 2023

Dag 1: De Start van een Smeltend Motoravontuur

Het is een zonnige ochtend als we onze trouwe tweewielige metgezellen uit de garage halen. Acht musketiers en twee bijzitters, gewapend met de nodige pk’s met als doel het trotseren van de talloze flauwe tot nijpende haarspeldbochtjes die het kleine Groot Hertogdom Luxemburg rijk is. De enige complicatie? Het weer. Het is alsof de zon zelf besloot mee te rijden en de temperaturen flirten met de 30 graden . Een strandvakantie zou het niet worden …

Mototrip 2022 Bannegon -Loire- Canal de Berry

Als nieuwkomer in de LSVO mototoer kreeg ik de opdracht een korte samenvatting te maken van onze 7 daagse trip.  De bestemming was Bannegon (Centre Val de Loire - Frankrijk).  Niet al te dichtbij als bestemming en de heen en terug reis waren daarom opgesplitst in elk 2 dagen.  3 dagen zullen we rond Bannegon toeren

Mototrip 2021 Sauerland - Westfeld

Na de Vogezen-reis van vorig jaar, verlegden we ons terrein terug naar Duitsland. Dit om het evenwicht te bewaren.

1000 Bochten 2020 - Vogezen

Omdat we de dichtere regio's eigenlijk al een beetje gezien hadden, zijn we een beetje verplicht om ons te verleggen. Het gevolg daarvan is dat de reizen ook wat verder van onze thuisbasis liggen.

Officieel ging de rit door van 31 augustus tot 4 september maar gezien de afstand van 650 km tot onze bestemming vertrokken de meeste een dagje vroeger en kwamen ze een dagje later terug.

Moto-vierdaagse Kordel - Eifel (D)

Na een tweetal jaren het Franse binnenland te hebben platgereden, trokken we dit jaar terug naar Duitsland. Kris had er een mooi hotelletje uitgezocht,, geleden te Kordel, aan de voet van Burg Ramstein. Tijdens de heenrit werd er afgesproken in Houffalize. Rond 13h was bijna iedereen aanwezig. We verwelkomden ook twee nieuwe motards van het Kust Korps, nl. Jean Paul Van Laere en Koen De Potter. Eén duo had nog andere verplichtingen in de voormiddag. Die zouden we dan terug zien in het Hotel.

Motor 4-daags Pierrefonds 2018

Voor sfeer en gezelligheid geven we een welverdiende 10. 

En voor organisatie en alle andere punten... Ook een 10. 

Het was een welgeslaagde uitstap weer van de LSVO-motorclub. Om te beginnen hadden we sinds het eerst in lange tijd medewerking van Madame Soleil en Rain Man was thuis gebleven. 

 

Men zegt wel eens " Motorfietsen is het tweede leukste ding dat je met je rechterhand kan doen. " En dat is waarschijnlijk juist. 

 

Motortrip Sedan

Voor onze jaarlijkse motortrip kozen we dit jaar voor de regio "Champagne - Ardenne". Halfweg de heenrit ontmoeten we elkaar reeds nabij Chimay. Na de koffie zetten we onze weg verder via de abdij van "Notre Dame de Scourtmont", de bakermat van een van onze zeer gewaardeerde Trapisten-bieren.

Rond 17h00 kwamen we dan uiteindelijk aan op onze bestemming. Hotel 'Le Saint-Michel' in Sedan ligt aan de voet van het magische Chategau Fort de Sedan. Dit kasteel vindt zijn oorsprong in de 15de eeuw en is een van de grootste van Europa.

Moto en Cabriotour Eifel

Voor het eerst sinds ongeveer 20 jaar motortrips werd de formule enigszins aangepast. Naast motoren verwelkomden we nu ook Cabrio's. Een schot in de roos!

Motortrip Zwarte Woud

De neuzen van de motoren werden dit jaar naar Duitsland gericht. Het Zwarte woud was ons doel, ongeacht de weersomstandigheden.

Motorrit Luxemburg

De LSVO- motortocht, ook gekend bij anciens als de " 1000 bochten " moet ondertussen ongeveer zijn 20 jarig jubileum vieren. Van de oorspronkelijke deelnemers zijn er maar weinig overgebleven. Gedurende de laatste jaren heeft zich een vaste harde kern gevormd van enthousiaste deelnemers.

Op 15 september was het weer zo ver. Oerend hard kwamen ze weer aangescheurd vanuit alle windstreken, van vanuit De Panne tot Opgrimbie. Want ze hadden van de LSVO- tocht gehoord.