1000 Bochten 2020 - Vogezen

Omdat we de dichtere regio's eigenlijk al een beetje gezien hadden, zijn we een beetje verplicht om ons te verleggen. Het gevolg daarvan is dat de reizen ook wat verder van onze thuisbasis liggen.

Officieel ging de rit door van 31 augustus tot 4 september maar gezien de afstand van 650 km tot onze bestemming vertrokken de meeste een dagje vroeger en kwamen ze een dagje later terug.

Na de middag verschenen de eersten rond 15h30 reeds aan het Hotel. Volgens bepaalde recensies dienden we op te passen voor een nogal 'onbeleefde' gastvrouw. Na een uurtje in de bar wisten we direct al over wie ze het hadden. Gelukkig herpakt de gastvrouw zich en viel die al bij al nog goed mee. Of dit nu kwam door de overvloed aan consumpties in de bar of ons charmant gedrag, we zullen het nooit weten!

Gedurende de drie dagen ter plaatsen verkenden we alle windstreken van de departement Vogezen, Haut-Rhin, Bas-Rhin, en nog enkele andere. Telkens kozen we om de langere ritten te rijden want het weer was er te goed voor. In de PDF bijlage vind je een omschrijving  van de routes die we deden.

Op pagina 5 van de Checklist die we kregen van de touroperator staat volgende geschreven:

“Bespaar niet op uw banden en ketting. Door de extra belasting van uw bepakking / duo en de routes over mooie stuurwegen slijten uw banden en ketting sneller dan u gewend bent. Zeker in het buitenland waar je met hoogteverschillen te maken krijgt. Denk aan optrekken en afremmen.”

Ondanks deze waarschuwing was er toch eentje bij die in extremis een bandenboer heeft moeten opzoeken…

Tijdens deze rit werd ook een nieuwe formule geïntroduceerd. In plaats van ergens een maaltijd te nuttigen in een kleine bistro opteerden we op dag twee en drie voor een echte PicNic. Baguettes met lokale vlees- en kaasspecialiteiten lieten zich smaken.

Ook hadden we te kampen met een medische noodtoestand. Door het warme weer zaten er veel wespen en bijen. Na een van onze pauzes werd Iemand onder ons plots gestoken door een bij die zich in de helm had verstopt. De volgende dag waren de gevolgen duidelijk te zien en heeft deze deelnemer het dagritje aan zich voorbij moeten laten gaan.

Verder zal je op de foto’s wel zien dat het bij sommigen altijd mistig bleef en anderen die vertrokken met open zijkoffers….. maar gelukkig is alles goed afgelopen en is iedereen veilig terug thuis gekomen.

Ook het hotel viel best mee alhoewel het beloofde zwembad er nog niet was....

's Avonds bestond het menu uit een voor-, hoofdgerecht, kaas en dessert. Aangevuld met een lekker frans wijntje kan ook dit niet meer stuk.

De planning voor volgend jaar staat ondertussen ook al vast: van 6 tot 10 september 2021 richting Sauerland in Duitsland, opnieuw een goeie 650 km van de thuisbasis.