Mototrip 2021 Sauerland - Westfeld

Na de Vogezen-reis van vorig jaar, verlegden we ons terrein terug naar Duitsland. Dit om het evenwicht te bewaren.

Op maandag 6 september was het verzamelen geblazen in Westfeld (Schmalleberg) , bij Hotel Bischof. Op het programma, een vijfdaags verblijf in het Sauerland gebied. Het gezelschap bestond dit jaar ‘slechts’ uit 10 deelnemers. De andere ‘regulars’ waren helaas belet door werk en andere omstandigheden.

De weersvoorspellingen waren ons gunstig gezind. Met droog weer waren we al gelukkig, met temperaturen van >20°C kon de pret niet op.

De wegen die onder de wielen doorschoven waren van verschillende kwaliteit. Van racetrack banen tot de typische belgische (met de pekpot herstelde) wegen. Alles werd verteerd tot de laatste hap.

’s Avonds was het dan tijd om na te kaarten over pot en pint, het genieten van een driegangenmenu en een Spelletje ‘Mens-erger-je niet’. Op de eerste avond was Frank de grote verliezer. (Sorry Frank, ik kon het niet laten maar ‘het is wat het is’ 😊).

Op Woensdag namen we reeds afscheid van onze nestor die om persoonlijke redenen vroeger moest afhaken. We volgden zijn terugreis via de live locatie van onze Whatsapp-groep en konden zo zien dat hij veilig op de thuisbasis was aangekomen.

Bij de passage van de Mohnesee werd de historiek van de tweede wereldoorlog erbij gehaald om toch nog wat cultuur bij te brengen. De oude film ‘The Dambusters’ kwam er ter sprake als referentie voor de oorlogsgeschiedenis van dit  stuwmeer.

Dit jaar werden we jammer genoeg niet van pech gespaard. Serge diende gerepatrieerd te worden door batterij/alternator problemen met de fiets. Het takelen en de terugreis naar het hotel verliep voor hem tergend traag maar rond 20h00 kon hij gelukkig de groep in het hotel vervoegen. Zijn terugreis was uiteindelijk via de pechhulp per taxi georganiseerd.

Op vrijdag keerden we dan terug richting België. De terugrit, door MVA uitgestippeld, leidde ons nog langs mooie wegen door Sauerland tot nabij Keulen. Na het Griekse middagmaal was het tijd om afscheid te nemen en elk zijn weg huiswaarts te vervolgen.

Tijdens de gesprekken ’s avonds werden er al dingen besproken voor volgend jaar. Op de planning staat een reis naar Bannegon (Frankrijk). Door de iets grotere afstand (gemiddeld 600 km) plannen we in twee dagen daarheen te reizen, daar drie dagen ter plaatsen de omgeving te verkennen en daarna de terugreis ook te verdelen over twee dagen. Heen en terugreis zijn optioneel. De ‘Iron-buts’ die deze afstand in 1 maal erdoor willen malen kunnen gerust boeken voor enkel het verblijf in Bannegon.