Motor 4-daags Pierrefonds 2018

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Voor sfeer en gezelligheid geven we een welverdiende 10. 

En voor organisatie en alle andere punten... Ook een 10. 

Het was een welgeslaagde uitstap weer van de LSVO-motorclub. Om te beginnen hadden we sinds het eerst in lange tijd medewerking van Madame Soleil en Rain Man was thuis gebleven. 

 

Men zegt wel eens " Motorfietsen is het tweede leukste ding dat je met je rechterhand kan doen. " En dat is waarschijnlijk juist. 

 

Plaats en datum van afspraak was 14 september te Pierrefonds, in de omgeving van Compiegne. Een stadje met een meer en een indrukwekkend kasteel. Hotel Beaudon. 

15 deelnemers, 9 motorfietsen, 2 cabrio's. 

Dit jaar mochten we voor het eerst in lange tijd wat nieuwe gezichten verwelkomen. 

Jolande, Thyrsa (ja,ja, die Thyrsa) en Ivan ( neen, niet die van de E- ploeg ). 

 

Vrijdagavond was iedereen rond 17u ter plaatse, voertuigen snel volgetankt en apero- time. Eerst snel nog een wandeling rond het kasteel en om 20u aan tafel. 

Keuze voldoende voor iedereen, lekkere wijn ook. 

Zaterdag en zondag stond er een pittige rit op het programma. Aan het kasteel van Septmont beklommen we een toren vanwaar we een mooi verzicht hadden. We passeerden ook vele militaire kerkhoven van de eerste wereldoorlog en brachten een bezoek aan een Amerikaans herinneringsmonument met een museum. 

Er was ook een stop aan een Gallo- Romeinse nederzetting waar net een demonstratiehappening plaatsvond, gevechten, uitvoering van wat Romeinse ambachten en wat uitleg over hun leger. Ook een bezoek aan de abdij van Royaumont stond op het programma. Jammer genoeg was er geen stop voorzien aan een van de vele champagnehuizen die we in de talrijke dorpjes passeerden. 

Slechts twee probleempjes. Een langzaam leeglopende motorband, wat betrekkelijk eenvoudig onder controle werd gehouden en een afgebroken spiegel van een wagen, puur vandalisme. Merci, amis Français. 

Volgend jaar staat de Eiffelstreek op het programma. Na de mooie toer van dit jaar zal het enthousiasme waarschijnlijk groot zijn. 

 

Tenslotte... Misschien zijn er mensen die zich afvragen wat dan het leukste is wat je met je rechterhand kan doen. Nu ja, er zijn ook personen die dit met hun linkerhand doen, maar de meesten doen het toch ongeveer dagelijks. 

 

Schrijven! Of wat had je gedacht?

Verslag: Marc Vanassche

Foto's: Thyrsa, Bart Lambert, Inga Van Gompel, Marc Vanassche, Frank Stroobandts