Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2013

MTB Schobbejaksroute

3 Dappere MTB-ers vertrokken vol goede moed voor een rondrit van 53 km doorheen Zeeuws Vlaanderen en de Zwinstreek. De regen van de afgelopen dagen had het parcours op sommige plaatsen bezaaid met plassen en modder. Een jammere val van Philip, zonder veel schade, kon de pret drukken. We vertrokken droog en rekenden op de Weergoden om het droog te houden. Zij waren ons echter niet gunstig gezind. 

Motorrit Verenigd Koninkrijk

Voor de eerste maal in de annalen van de najaarsmotorrit werd deze uitgebreid van 3 naar 5 dagen.

Voor de Limburgse deelnemers was de af te leggen afstand de eerste dag te groot (600 km). Daarom besloten zij een dagje vroeger te vertrekken en te overnachten in Calais.

Door omstandigheden en met volle begrip van de anderen, werd onze groep van 17 personen en 11 motorfietsen wat verkleind (14/9).

Bezoek Loodsboot Wandelaar

Op 5 september hebben een 26-tal gepensioneerde loodsen een bezoek gebracht aan de loodsboot “Wandelaar”. Daar deze laatste maar een 3 à 4 uur in Oostende verblijft om bemanning en proviand te wisselen, moest dit bezoek op een vlotte manier verlopen om niemand onnodig voor de voeten te lopen. Hierbij werden we op een voortreffelijke wijze geholpen door de kapitein Denis De Ridder en door de Heren Herman Van Driessche en Kevin De puydt van Vloot.

Watersportdag Bredene

De warme dagen van juli en augustus beloofden ons nog tot 23 augustus 2013 een prachtige dag op het water. Niets was minder waar! Een langzaam passerend lage druk gebied kwam vrijwel pal boven ons hoofd tot stilstand. De gevolgen waren dus temperaturen aan de frisse kant en regenbuien. De wind was echter welkom want zeilen of surfen zonder wind is ook maar niets.

Michel, Erwin, Pascal, onze voorzitter en secretaris waren de enige loodsen die voor een nat pak kozen, samen met de jeugd. De pretlichtjes blonken in de ogen van de kinderen ... maar dan wel omwille de zottigheid van de volwassenen.

Uitstap Ibis

Op donderdag 20 juni vergezelden Patrick Wallaeys en William De Vlaminck een groep enthousiaste IBIS-jongeren van Oostende naar Vlissingen (via Breskens). Zoals elk jaar moesten we een drietal “gestrafte” jongens achterlaten op school …. jammer voor hen want ook dit jaar bleven de regenbuien op zee hangen en hadden de 17 wel aanwezige jongens weer in superdagje.

Fietstocht Reynaerts Route

Volgens het weerbericht ging het op donderdag 13 juni de hele dag regenen en vliegend weer (5 à 6) zijn,  maar buiten een paar spetters was alles prima.

EMPA Tornooi 2013 - Livorno

Alle LSV’ers, aanwezig op het loodsen voetbal tornooi van Livorno, bezochten het mooie Toscanië in combinatie met het tornooi. Sommigen bleven een week, anderen slechts enkele dagen, maar de zes LSV-spelers en hun 18 LSV-supporters hadden al genoten van die prachtige streek vooraleer het regenachtige Livorno binnen te rijden. Gelukkig wachtte hun daar een super luxe hotel op als compensatie voor de grijze hemel tijdens het tornooi en avondfeest.

Kayak

Na een grondige studie van het weerbericht en de buienradar werd beslist dan toch de Lesse af te dalen. Onder alle collega's waren slechts 
'enkele' leden van de D-ploeg 'brave' genoeg om dit aan te durven, al moest er eerst nog wat moed ingedronken worden. 

Een splinternieuwe trein bracht ons zo'n 11 km stroomopwaarts, alwaar de hemelpoorten zich heel even openden. Vlug schuilen onder het verse lentegroen. Maar 
zodra de eerste zonnestraaltjes kwamen piepen, werd afgevaren. 

En alles heeft zo zijn voordelen : door de slecht-weer-voorspelling waren we alleen op het water.

Uitstap Jubelpark

Wanneer je gepensioneerd bent, dan doe je vanalles om eens buiten te zijn. Gepensioneerden loodsen kijken blijkbaar niet meer naar weerberichten. Zo waren de weersomstandigheden tijdens de excursie naar Brussel verre van ideaal zijn. Spijtig genoeg waren er twee loodsen bij , die nog niet op pensioen waren en die op tijd terug thuis moesten zijn. Deze twee waren dan ook de “molfits”.

Na een treinreis naar Brussel van 3u45 met daarbij nog een paar metrostations konden we rond 13u30 aan tafel in het Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Algemene Ledenvergadering - Bowling Blankenberge

Dit jaar werd de AV opnieuw georganiseerd in de "Bowl Inn" te Blankenberge. Met 25 aanwezigen was het opnieuw een succes. Na de Algemene ledenvergadering waarin de financiële toestand van dichtbij werd bekeken en de planning van het komende jaar nog eens werd besproken, was het tijd om te tafelen.

De mixed grill en de Gigantische côte à l'os werden door de hongerige aanwezigen met het nodige vocht tot zich genomen. Ik heb niemand horen klagen!