Motorrit Verenigd Koninkrijk

Voor de eerste maal in de annalen van de najaarsmotorrit werd deze uitgebreid van 3 naar 5 dagen.

Voor de Limburgse deelnemers was de af te leggen afstand de eerste dag te groot (600 km). Daarom besloten zij een dagje vroeger te vertrekken en te overnachten in Calais.

Door omstandigheden en met volle begrip van de anderen, werd onze groep van 17 personen en 11 motorfietsen wat verkleind (14/9).

Op maandag 16 september was iedereen stipt op post om in te checken voor de Chunnel. Een ritje van 35 minuten deed ons opduiken in Folkestone. Dat we het links rijden nog niet direkt onder de knie hadden bleek reeds na het allereerste rode licht. Voorloper Bart sloeg gezwind rechts af, bijna op het verkeerde baanvak!

Onze Marc Van Assche was dringend toe aan een stel nieuwe banden vandaar dat onze eerste tussenstop reeds in Folkstone maakten ( na 5 km engelse bodem).

Na deze pauze en het middagmaal, vertrokken we richting Slinfold. De weergoden waren ons gunstig gezind. De sombere voorspellingen voor de komende dagen werden minder enthousiast onthaald. Een mooie rit van ongeveer 200 km scherpte de eetlust aan. Het hotel "Random Hall" was onze basis voor een "verkwakende" nachtrust op de eerste en laatste dag op engelse bodem.

Dinsdag 17 september: Deze begon goed met aangenaam weer maar naarmate de dag vorderde pakten donkere wolken zich samen. Na het middageten in "The White Horse"was er geen ontkomen meer aan. De regenpakken werden uitgehaald en de rit werd aangepast tot een verplaatsing over ietwat regenbestendiger wegen. Sommigen vonden het rijden door de regen zelfs zo leuk dat ze nog 10 km extra hebben rond gereden om tot het hotel te komen! De Chalets die we mochten betrekken waren mooi, comfortabel en goed voorzien (behalve van genoeg warm water) Het eten was volgend engels normen toch van iets hoogstaander niveau dan het vorige hotel

Woensdag 18 september: Hier konden de deelnemers kiezen uit 3 gevarieerde ritten met verschillende afstanden. 4 van ons besloten de motor een dagje te laten voor wat het was en bezochten Exeter. De rest koos, gezien de regenrit van de vorige dag, voor de kortste rit (170 km), door Dartmoore National Park tot in Brixham. Zelfs deze rit hebben we nog moeten aanpassen. De kleinste weggetjes lagen er zo doorweekt en verraderlijk bij dat ongevallen onvermijdelijk zouden geweest zijn.

Donderdag 19 september: Helaas hadden we hier weer regenweer voor 300km. De aperief in het Randon Hall deed dit al snel vergeten.

vrijdag 20 september: Er werd ons een mooie dag beloofd. 's Morgens vroeg stekte het zonnetje ons al in de ogen. Een ritje langs de kust, met zicht op de uitgebrande pier van Brighton, een bezoekje aan Beachy Head deed het slechte weer van de vorige dag al vlug vergeten. Door technische problemen in de eurotunnel werd "the fellowship" in Folkestone reeds uit elkaar getrokken.

Een succesvolle 5 daagse met genoeg voer en brainstorming om deze de volgende jaren te herhalen.

verslag: Bart Lambert
Foto's: Bart Lambert/ Inga Van Gompel/ Serge Duquet