Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2011

Karting St Niklaas

Editie 2011 van ons jaarlijks karting-evenement was dit jaar een record jaar. 22 kinderen en 38 volwassen tekenden present om zich in deze tak van de gemotoriseerde sport te verdiepen. We palmden de ganse namiddag (van 14h tot 19h) van het Kartcentrum JPR-racing in. 3 reeksen met onze jeugd en 2 reeksen met de volwassenen zorgden voor een aangename namiddag. De afwezigheid van onze secretaris en voorzitter werd perfect opgevangen door Frank Stroobants en Mark Sermeus.

Volwassenen race 1

Uitstap Passendale en 'Tyne Cot Cementary'

Op 13 oktober zijn we terug op stap geweest met onze gepensioneerden. Eerst werd een bezoek gebracht aan het museum 14-18 van Zonnebeke  dat een duidelijk beeld geeft van de verschikkelijke verwoestingen en bloedvergieten in de streek. Na een versterkende koffie werd koers gezet naar “Varlet Farm” waar onder het nuttigen van Paschendaelse kaas en brood een (zeer) uitgebreide uiteenzetting werd gegeven door de ”boerin”/historica over alle mogelijke aspecten van de boerderij/oorlog.

Motorrit Moezel

Het is alweer een jaar geleden dat we met de moto op de hort gingen. We verzamelden met 13 motoren en 18 personen in de Bellagio Bar onder het toeziend oog van Ambiorix. Met in het achterhoofd de beruchte Duitse keuken, aten we daar een lichte, heerlijke maaltijd. In kolonne vertrokken we dan voor een "amuse gueule" van een 150 km richting Saarland. Zoals in alle edities al voorgevallen, waren we na een aantal kilometers al gesplitst in verschillende groepen. Zoals ook steeds vonden we elkaar terug, al was het vaak op onze bestemming.

Kent By Bike

Op maandagmorgen, 29 september 2011, vertrok de LSV- familie uit Oostende met bus en fietsentrailer voor een driedaagse combi uitstap (cultuur ,sport en ontspanning) naar Kent.
Na een vlotte reis via Calais en de Kanaaltunnel  bereikte ons gezelschap rond de middag “Leeds Castle”. Tijdens het bezoek aan deze toeristische topattractie kon het LSV gezelschap genieten van de prachtige parken en tuinen rond het imponerende kasteel, zijn geschiedenis, een “ Bird show “,

Fietstocht Bellem - Zomergem

Op 22 juni 2011 verzamelden een 10-tal gepensioneerd loodsen met echtgenoten aan het kerkplein te Bellem. Een mooie rit In de omgeving van Bellem - Hansbeke- Zomergem werd door de aanwezigen met plezier afgefietst.

EMPA Tornooi 2011 - Vlissingen

Na één minuut, stilte ter naggedachtenis van onze overleden collega Filip Lonneville, werd het startschot gegeven voor het 37st tornooi. Zoals vorig jaar werd met verenigde krachten aan het Internationaal Loodsen voetbal tornooi deelgenomen. De samenwerking LSVO - LSVA leverde echter niet het verhoopte succes. Verder leverden onze sportverenigingen nog elk een voetballer aan het EMPA-team. Tom Dierckens mocht optreden als doelman en Pieter Vintevogel deed zijn duitje in het zakje op het middenveld. Bij de eerste wedstrijd van het EMPA-team waren ze slechts goed genoeg om als reserve te fungeren.

Uitstap Veurne

Op donderdag 26 mei zijn er weer op uit getrokken met een groep gepensioneerden ,vrienden en verwanten met als doel een vergeten pareltje van Vlaanderen,Veurne.

Eerst werden we vergast op een “smoefeltocht” met hapjes van de streek bij het rondleiden door het prachtige Renaissancestadhuis en oud Landhuis (oud gerechtsgebouw)

Uitstap Ibis

Ook dit jaar werd het 5de leerjaar door LSVO uitgenodigd te Vlissingen.

Algemene Ledenvergadering - Quiz

Verandering van spijs doet eten, zodoende trokken we dit jaar trokken we naar het 8-urenhuis (Bistro AZO) te Oostende.

De algemene ledenvergadering ving aan met een minuutje stilte en een lofvolle speech van onze voorzitter aan het adres van onze overleden collega bestuurslid Filip Lonneville. Verder kondigde de voorzitter ook aan zijn mandaat ter beschikking te stellen in 2013. Onze financiele toestand werd volledig besproken door onze penningmeester Peter. Een aantal voorstellen en initiatieven werden in de groep gegooid om onze financiele toestand gezond te houden.

Nieuwjaarsreceptie Gepensioneerde leden

Naar jaarlijkse gewoonte waren de op rust zijn loodsen weer talrijk vertegenwoordigd. Het Laiterietje , de vaste stek van onze gepensioneerden, fungeerde opnieuw als ideaal kader voor een gezellig samen zijn. Een borreltje, een hapje en wat dansen houdt ons jong, dachten onze loodsen dus maakten ze er maar opnieuw een gezellige boel van!