Kent By Bike

Op maandagmorgen, 29 september 2011, vertrok de LSV- familie uit Oostende met bus en fietsentrailer voor een driedaagse combi uitstap (cultuur ,sport en ontspanning) naar Kent.
Na een vlotte reis via Calais en de Kanaaltunnel  bereikte ons gezelschap rond de middag “Leeds Castle”. Tijdens het bezoek aan deze toeristische topattractie kon het LSV gezelschap genieten van de prachtige parken en tuinen rond het imponerende kasteel, zijn geschiedenis, een “ Bird show “,
en (?) de Engelse keuken. In de late namiddag werd er ingechecked in het hotel bij Ashford. Het jongere deel van het gezelschap zocht al gauw het zwembad op en de anderen (hoe kon het ook anders) de bar.

De volgende dag vertrok de bus en trailer naar Canterbury voor een fietstocht met gids door Oost Kent. De voorzitter had een “ fairly flat “ parcours beloofd, maar na 500 meter buiten de stad was er al een equivalent van de Koppenberg beklommen. Geen enkele deelnemer of deelneemster gaf echter een krimp. Langs rustige landwegen en paden met een stop voor “ morning thee with cake “ werd op de middag Sandwich  bereikt voor het middagmaal (natuurlijk bestaande uit sandwiches). ‘s Middags op de terugweg naar Canterbury werd Richborough Roman Fort bezocht. Een docent archeologie van de “Kent University “ gaf er een imponerende rondleiding. De voorzitter, bang dat er iemand honger zou hebben, had nog “ afternoon thee with cake “ voorzien. Uiteindelijk na 65 km fietsen werd Canterbury opnieuw bereikt. Iedere deelnemer , jong en oud, had de rit vlot uitgereden en volop genoten van het mooie weer, het landschap, geschiedenis, het eten en de sportieve voldoening !

Voor de derde dag was er voor de dames shopping georganiseerd in Maidstone. De rest van het gezelschap reed door voor de maritieme invulling van de reis met een bezoek aan “ Chatham Historic Dockyard “. Na het terug oppikken van de dames en hun koopjes werd de terugreis naar Oostende terug aangevat.

Het enthousiasme van de deelnemers na het reisje was meer dan oprecht, dus volgend jaar  een nieuw editie !