Motorrit Moezel

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Het is alweer een jaar geleden dat we met de moto op de hort gingen. We verzamelden met 13 motoren en 18 personen in de Bellagio Bar onder het toeziend oog van Ambiorix. Met in het achterhoofd de beruchte Duitse keuken, aten we daar een lichte, heerlijke maaltijd. In kolonne vertrokken we dan voor een "amuse gueule" van een 150 km richting Saarland. Zoals in alle edities al voorgevallen, waren we na een aantal kilometers al gesplitst in verschillende groepen. Zoals ook steeds vonden we elkaar terug, al was het vaak op onze bestemming.

Dit maal stippelden Frank en Geert een mooie route uit in de Moezelstreek. Vanuit een klein dorpje, Hütterscheit, verkenden we de streek rond de Moezel. De Druiven hingen nog aan de druivelaars, anderen werden geplukt terwijl verschillende burchten en kastelen vanop hun rotspunt jaloers op ons neer keken. Als avondmaal bedacht de hotel eigenaar/kok ons met de specialiteit van het huis, een speenvarkentje aan het spit. Zoals dus eerder al vermeld, een duitse keuken! Met de nodige drank om alles door te spoelen, werd het een fijne avond waar veel gelachen werd.

Als dessert stond er op de laatste dag een rit van ong. 170 km op het programma. Deze leidde ons door Luxemburg en de Ardennen. Marc Van Assche had voor ons een adresje, bij zijne "Chez Jeanine", waar we lekkere biefstuk friet konden eten. Het was heerlijk! De reuk van de pas geleegde vuilbak verging in het niets.

Na het afscheid vervolgde iedereen zijn weg naar huis en zijn de vrijwilligers al aan het brainstormen voor de uitstap van volgend jaar.

Verslag: Bart Lambert