Uitstap Passendale en 'Tyne Cot Cementary'

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Op 13 oktober zijn we terug op stap geweest met onze gepensioneerden. Eerst werd een bezoek gebracht aan het museum 14-18 van Zonnebeke  dat een duidelijk beeld geeft van de verschikkelijke verwoestingen en bloedvergieten in de streek. Na een versterkende koffie werd koers gezet naar “Varlet Farm” waar onder het nuttigen van Paschendaelse kaas en brood een (zeer) uitgebreide uiteenzetting werd gegeven door de ”boerin”/historica over alle mogelijke aspecten van de boerderij/oorlog.

Daarna volgde een rondgang door “Tyne Cot”, het grootste Engelse kerkhof ter wereld met zijn 14.000 graven en 35.000 vermisten. Zij zijn de getuigen van de vreselijke slag van oktober 1917, waarbij de geallieerden zich vastliepen in de modder. Om in de sfeer te blijven werd vervolgens het Duitse kerkhof van Langemark bezocht dat in somberheid contrasteert met Tyne Cot.

Om van al die somberheid te bekomen togen we gezwind naar de Polderblomme op de markt van Diksmuide voor een verantwoord opkikkertje en een versterkende hap. Aan alles komt een einde, jammer genoeg ook aan deze gezellige dag.

We zien elkaar terug  woensdag 2 nov. Per uitzondering in de tearoom van hotel Melinda, gezien de mensen van het “Laiterietje” op reis zijn.

Groetjes,andré