VTT Ardennen april 2023

Afgelopen dinsdagdagochtend vertrokken we naar Vonêche, een klein dorpje in de Belgische Ardennen, voor een mid-week vol mountainbiken. Bij aankomst in Vonêche werden we begroet door een prachtig vakantiehuis. Het huis was gezellig en van alle gemakken voorzien, met een grote tuin waar we onze fietsen konden stallen en een terras waar we konden ontspannen na een lange dag op de trails.

Mountainbike rit Huldenberg

Nadat we deze rit 12 dagen hebben moeten uitstellen vanwege een of ander Wereldkampioenschap was het onze beurt om de omgeving te verkennen. 6 Deelnemers waren stipt op tijd en we konden reeds een kwartiertje vroeger vertrekken.

Het eerste deel van het parcours was het pittigste deel met straffe hellingen en soms steile afdalingen. We vertrokken met droog weer en zelfs een zonnestraaltje af en toe.

De aanmoediging op de baan voor "Wout", "Remco" en "Adrie" gaf ons de nodige moed. Halfweg werden we opgewacht met drank, suikerwafels en bananen om het energiepeil wat op te krikken en of dat nodig was!

Sportdag voor Ambtenaren

Op 24 september 1992 ging de sportdag door op de VUB Campus te Brussel. Enkele van onze leden waren aanwezig een deden mee aan een Mountainbike tocht. Er was ook een klimmuur en een conditietest. Op die test bleek dat Paul Hendriks de hardstknijpende ambtenaar van Vlaanderen was, zowel links als rechts. 

Op de foto vlnr: Rik Verberck, Mark Sermeus, Paul Hendriks, Philippe Buyssens, Luc Depraetere

Met dank aan Mark Sermeus voor het leveren van de foto (november 2019)

Mountainbike Waasland

Om 12u hadden we afgesproken bij mezelf, Patrick Schevenhels voor een mountainbikerit van 55km langs de mooiste Wase wegen.
Olivier Francois en partner Saskia, Paul Hendrikx (the one and only) en Joerie Verlinden komen als eersten toe zodat we alvast al even kunnen bijpraten in mijn "man cave" alias poolhouse waar het haardvuur al gezellig knettert.
Nadat ook Jackie Hottinger, Mark Sermeus met zijn zoon Pieter en tenslotte André Carpentier toekomen, besluiten we aan tafel te gaan voor pistolets met beleg en verschillende groentjes om de sportieve activiteit alvast gezond te starten. 

Mountainbike Remouchamps

De dag na de verkiezingen van een nieuwe nationale, Vlaamse en Europese regering was het verzamelen geblazen in Remouchamps. Yves Eysackers had voor ons een parcours van 40 km uitgestippeld om ons sportief  namiddagje te vullen. Om 12h was iedereen present op de afspraak op de parking van de Carrefour te Remouchamp. Een groepje sportievelingen met Mark Sermeus, Patrick Schevenhels, Olivier Francois, Jimmy Masson, Andre Carpentier en mezelf werden door Yves kort 'gebriefd' over het verloop van het parcours en wat de aandachts punten waren. 

Mountainbike en Fietstocht te Balen

Voor onze MTB-toer waren we opnieuw te gast bij Mark en Mieke Sermeus. In het prachtige Kempen en aangrenzende Limburg kan je kilometers mountainbiken en fietsen zonder maar een straat te moeten oversteken, laat staan dat je nog iemand tegenkomt. Het schitterende weer was natuurlijk de kers op de taart!

Mountainbike Driedaagse Beffe

Na een voorjaars driedaags in de kempen, richtten we dit najaar onze pijlen naar de Ardennen. We hadden afgesproken in een Chalet te Beffe. 

De eerste namiddag planden we een bepijlde mountainbike route doorheen woud en bos. Omdat we geen idee hadden wat er ons te wachhten stond na de weersomstandigheden van de afgelopen dagen, kozen we voor de gemakkelijkste rit van 20 km. Al van in den beginne werd het duidelijk dat Patrick Schevenhels en Mark Sermeus in bloedvorm waren. Bij de eerste helling moest de voorzitter reeds afstappen omdat het te steil werd. Uiteindelijk werd er 27 km geregistreerd over een tijdspanne van 2h03.

Mountainbiken in de Kempen

Van 15 tot 17 maart 2017 waren we met drie moedige mountainbikers in de Kempen. Mark Sermeus had voor ons 3 prachtige routes uitgestippeld van 25, 45 en 70 km.

Mountainbike Vonêche

Op 3 mei 2015 spraken een 7-tal vrienden en mountainbike enthousiastelingen af bij "collega" Alex voor een dagje mountainbike in de Ardennen.

MTB Schobbejaksroute

Mede dank zij een inderhaast opgetrommelde schoonbroer konden we het deelnemersaantal van de vorige mountainbikerit evenaren..... 3 !

Om 13h30 hadden de deelnemers er zin in. We beslisten direct om de grote route (65km) te rijden. De schobbejaksroute, gecombineerd met de mountainbike route Beernem zit vol afwisseling. Bos, veld en gewone wegen volgden elkaar ook zeer snel op. Het begin tempo lag hoog (gem 23,8 km/h).