Mountainbike rit Huldenberg

Nadat we deze rit 12 dagen hebben moeten uitstellen vanwege een of ander Wereldkampioenschap was het onze beurt om de omgeving te verkennen. 6 Deelnemers waren stipt op tijd en we konden reeds een kwartiertje vroeger vertrekken.

Het eerste deel van het parcours was het pittigste deel met straffe hellingen en soms steile afdalingen. We vertrokken met droog weer en zelfs een zonnestraaltje af en toe.

De aanmoediging op de baan voor "Wout", "Remco" en "Adrie" gaf ons de nodige moed. Halfweg werden we opgewacht met drank, suikerwafels en bananen om het energiepeil wat op te krikken en of dat nodig was!

Deel twee was dan iets vlakker en natter. We reden langs de Dijle door de velden. De koeien, STIEREN, en paarden keken ons een beetje schaapachtig aan maar gingen dan rustig verder met grazen.

Tijdens de rit zijn we door prachtige bossen en weilanden gereden en passeerden we zeker 4 schitterende natuurgebieden (Rodebos, Meerdalwoud, Vlaams Woudpark, Doode Bemde). De route liep zelfs door een stukje Wallonië. 

Na 58 km, 600 hoogtemeters en 5 uur waren we terug in Huldenberg. Een verkwikkende douche (Gratis verkregen via Olivier) in de plaatselijke sporthal en een aperitief op de parking was een welkome beloning.

Als afsluiter zijn we dan nog een hapje gaan eten in het uitstekende restaurant "La Cantina Italiana" in Tervuren.

Samengevat: Een prachtige dag, Schitterende routes en lekker eten! Bij deze krijgt Olivier en zijn vriendin de Badge van "expert organisator MTB". We komen er zeker nog eens terug!