Mountainbike Remouchamps

De dag na de verkiezingen van een nieuwe nationale, Vlaamse en Europese regering was het verzamelen geblazen in Remouchamps. Yves Eysackers had voor ons een parcours van 40 km uitgestippeld om ons sportief  namiddagje te vullen. Om 12h was iedereen present op de afspraak op de parking van de Carrefour te Remouchamp. Een groepje sportievelingen met Mark Sermeus, Patrick Schevenhels, Olivier Francois, Jimmy Masson, Andre Carpentier en mezelf werden door Yves kort 'gebriefd' over het verloop van het parcours en wat de aandachts punten waren. 

Kort na het vertrek bleek al dat het parcours niet van de poes was. Een stijle helling scheidde al snel het kaf van het koren. Maar iedereen raakte op eigen tempo boven en de afspraak was dat er ook op elkaar werd gewacht. De daaropvolgende afdaling was ook heel steil en met rotsen en putten bezaaid dus ook daar kwam enige techniek bij kijken. 

Na een viertal uur te hebben genoten van de boslucht en mooie uitzichten kwamen we samen terug op de parking aan. Daar werden we door Yves getrakteerd op een welverdiende Chimay, Leffe of Cola.

Er werd nog wat nagepraat over het succes van onze dag tijdens het etentje 's avonds.

Volgende afspraak voor de MTB, St-Niklaas

verslag en foto's: Bart Lambert