Mountainbike en Fietstocht te Balen

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Voor onze MTB-toer waren we opnieuw te gast bij Mark en Mieke Sermeus. In het prachtige Kempen en aangrenzende Limburg kan je kilometers mountainbiken en fietsen zonder maar een straat te moeten oversteken, laat staan dat je nog iemand tegenkomt. Het schitterende weer was natuurlijk de kers op de taart!

Op vrijdagmiddag hadden we afgesproken. Na een boterham en een korte babbel waren Alex Van de Wiele, Mark en ondergetekende klaar voor een "kleine" opwarmingsrit. Een 25 kilometer werd er ons beloofd. Mark vertelde er echter niet bij dat dit het eerste deel was. Ondertussen reden de dames een fietstochtje op de (electrische) stadsfietsen. Na ons eerste deel kwamen we de dames tegen langs het Kanaal Bocholt Herentals in de Brasserie 't Jagershof. Tijdig de innerlijk mens versterken hoort er natuurlijk ook bij. De trappistjes zaten bij vertrek toch wel vlug in de benen en de volgende 20 kilometer die Mark in petto had vielen een beetje zwaarder uit dan verwacht. Uiteindelijk bijna 45 kilometer verder waren we terug op onze bestemming. Een verkwikkende douche, een aperitiefje en een lekkere zelf "gebreide" Americain met frietjes smaakten als geen ander. Er werd nog lang nagekaart om dan na middernacht onze energie bij te vullen met een verkwikkende slaap.

 

Dag twee werd opgesplitst. 's Morgens werden de heren en dames opnieuw gescheiden. De dames fietsten naar Leopoldsburg en die heren doken terug de bossen en heide in. De herenploeg werd vergezeld met Mark's zoon Pieter. De rit bedroeg net 30 kilometer maar was al even intens als de vorige dag. 

 

Na de middag moest Alex ons verlaten wegens andere familiale verplichtingen maar hij werd afgelost door de Familie Stroobants (Frank, Kris en zoon Jeroen). Ook mark's tweede zoon Steven met zijn vriendin Ella waren van de partij. De namiddag bracht ons een ontspannen familie fietstochtje. Halfweg werd er gepauzeerd bij de Abdij van Postel. Na het nodige gerstennat reden we terug naar Balen doorheen de Kempense velden. 

 

's Avonds werd er verder gepraat met een zeer lekkere zalm op de BBQ.

Zondag = Rustdag. De Fietsen werden op stal gelaten of terug in de auto geladen. Een bezoek aan de mijn van Beringen en een begeleid bezoek doorheen de gebouwen gaf ons een mooi inzicht hoe de kompels er werkten en leefden. De moeite waard als je eens in de ongeving bent.

verslaggever en foto's: Bart Lambert

 

Video

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.