Ibis Uitstap 12 mei 2022

Na een gemis van 2 jaar mochten we dit jaar weer op stap met de Ibis jongeren van het 5de leerjaar. Omdat er in Vlissingen het Arsenaal definitief zijn deuren heeft gesloten, gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.

Steun aan de IBIS

Vanwege de Coronacrisis kon de uitstap naar Vlissingen dit jaar niet doorgaan. Omdat we het zonde vonden wilden we toch iet s in de plaats doen voor onze Jongeren van de IBIS.

In overleg met de school werd beslist om het bedrag dat we normaal sponsoren voor de uitstap, op een andere, educatie manier mocht  besteed worden. Als voorstel kregen we van de school de aankoop van drie Bouwdozen "mBot Ranger Robot Kit".

Het deed ons veel plezier dat we woensdag dan ook onderstaande mail van de IBIS ontvingen:

 

Uitstap IBIS

Tussen twee onweersachtige dagen in, koos LSVO, donderdag 6 juni 2019, uit als een prachtige dag voor een bezoek aan Vlissingen met de jongens van het Koninklijk Werk Ibis.

Zeeloodsen Wim Buysse en Bart Mortelmans namen de 18 jongens met opvoedsters, juf Renke en juf Jessie, al vroeg mee door Zeeuws Vlaanderen richting veerhaven van Breskens. Op de Westerschelde ferry werden allerhande apps opgestart door de IBIS jongens maar al snel bleek dat ‘een goede uitkijk’ toch het meeste oplevert…

Uitstap IBIS

Dit jaar mocht LSVO 17 leerlingen en drie begeleiders verwelkomen te Vlissingen. ‘s Morgens bezochten de leerlingen de reptielen-zoo Iguana. Ze waren zeer onder de indruk van de Boa Constrictors die wel tot 10 meter lang kan worden.

Na het middagmaal in de Soos (Spaghetti Bolognaise) werd er via de uitkijk en met medewerking van de schippers een rondvaartje op de Rede geregeld. Dolenthousiast zagen we de leerling van het 5de leerjaar Koninklijke Werk IBIS terug voet aan wal zetten.

Uitstap IBIS

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde LSVO het 5de leerjaar van de Koninklijke Werk IBIS uit voor een uitstap naar Vlissingen. Na een eerste tussenstop in blankenberge om de voorzitter op te pikken richten we onze neuzen richting Breskens.

Uitstap Ibis

Elf enthousiaste IBIS-jongeren en twee charmante begeleidsters werden door LSVO op 14 juni getrakteerd op een dagje Vlissingen.

Uitstap Ibis

Op donderdag 15 mei vergezelden zeeloodsen Wim Buysse en Patricl Wallaeys 14 jongens en 2 juffen van het Koninklijk Werk IBIS op daguitstap naar Vlissingen.

Uitstap IBIS

Op donderdag 19 juni vergezelden zeeloodsen Wim Buysse, Bart Mortelmans en Michel De Meyer 12 jongens en 2 juffen van het Koninklijk Werk IBIS op daguitstap naar Vlissingen. Speciaal aan deze uitstap was dat het voor juf Nadia reeds de 25e keer was dat ze dit mocht doen !

Na een korte kennismaking op de school vertrok de groep vol ongeduld met 2 mini-busjes naar Breskens waar de veerboot werd genomen naar Vlissingen.

Uitstap Ibis

Op donderdag 20 juni vergezelden Patrick Wallaeys en William De Vlaminck een groep enthousiaste IBIS-jongeren van Oostende naar Vlissingen (via Breskens). Zoals elk jaar moesten we een drietal “gestrafte” jongens achterlaten op school …. jammer voor hen want ook dit jaar bleven de regenbuien op zee hangen en hadden de 17 wel aanwezige jongens weer in superdagje.

Uitstap Ibis

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we weer op uitstap geweest met het vijfde jaar van het Koninklijke Werk IBIS. 
Om 10h werden de jongens opgewacht door P. Van Langendonck en F. Pannecoucke   aan de veerhaven te Vlissingen. 
Het was weer eens een prachtige zonnige dag .  Genoeg ingrediënten om een mooie  flinke wandeling te maken langs de dijk  richting Vlissingen.   Daar bezochten we het reptielenmuseum. 
Na dit bezoek werden de jongens verwacht in de loodsensociêteit , voor een overheerlijke spaghettimaaltijd.