Uitstap IBIS

Tussen twee onweersachtige dagen in, koos LSVO, donderdag 6 juni 2019, uit als een prachtige dag voor een bezoek aan Vlissingen met de jongens van het Koninklijk Werk Ibis.

Zeeloodsen Wim Buysse en Bart Mortelmans namen de 18 jongens met opvoedsters, juf Renke en juf Jessie, al vroeg mee door Zeeuws Vlaanderen richting veerhaven van Breskens. Op de Westerschelde ferry werden allerhande apps opgestart door de IBIS jongens maar al snel bleek dat ‘een goede uitkijk’ toch het meeste oplevert…

Tijdens de wandeling naar de Koopmanshaven over de Scheldedijk werd heel wat jeugdige kennis uitgewisseld met de loodsen en verkregen laatstgenoemden nieuwe inzichten.

De hamvraag onder de jongens bleef echter: ‘Wat zeult Wim mee in z’n boodschappentrolley ? 

Nadat de (beste) stuurlui aan wal hun zegje gedaan hadden over het maneuver van de schipper van de Honte, bezochten ze het reptielenmuseum Iguana.

Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht door de vrouwen: Brigiet, Coby en Miranda, van de Belgische Loodsensociëteit voor een heerlijke spaghetti.

Tijdens het middagmaal werd de ‘uitkijk’ gecontacteerd en Linda werd belast met de taak om alle jongens een redeboot toe te wijzen zodat ze straks vanop de eerste rij een beter inzicht zouden kunnen krijgen in de beloodsingen op de rede van Vlissingen.

Na het maritieme avontuur op de rede bezochten de jongens het Arsenaal en werd de inhoud van Wim’s trolley boven gehaald: lekkere pistolets en een blikje cola als afsluiter van een leuke dag in Vlissingen.

Tijdens het wachten op de veerboot was er tijd om nog ’s vlug alle meegereisde digitale toestellen op te laden want die blijken, anno 2019, onontbeerlijk voor een geslaagde dag…

De groep bereikte de IBIS school in Oostende tegen de avond waar er tijd was voor een laatste groepsfoto.