Uitstap IBIS

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

13 jaar later.

 Het heeft 13 jaar geduurd maar uiteindelijk zijn we er weer in geslaagd om de jongeren van de Koninklijk Werk IBIS een tochtje met de loodsboot te kunnen bezorgen.

Om 09h30 stond de bemanning van Loodsboot zeven klaar om 15 leerlingen en 2 begeleiders te ontvangen aan boord voor een ritje langs de belgische Kust. Samen met William en Bart Vandevelde scheepten de jongeren in om onder het gezag van Kapitein Anthony het ruie sop te kiezen!

Onderweg werden de jongeren de nodige uitleg verschaft en konden ze in de ochtend al genieten van een boterkoek, een colaatje en zelfs al een ijsje (Dank u wel , bemanning loodsboot 7!)

Na anderhalf uurtje kwam Blankenberge in zicht waar ze werden opgewacht door Bart, de Voorzitter.

Omdat er twee Barten in het spel waren, kregen deze het onderscheid 'jonge' en 'oude' Bart.

Na een wandeling langs de dijk waar er hier en daar wat gepauzeerd werd bij Blankenbergse bezienswaardigheden (Streken Dries, Huisje Van Majutte, ....) kwamen we aan onze eerste echte stop. Bij Poseidon, de Koning der zeeën, werden de magen gevuld met een lekkere spaghetti. De porties waren zo groot dat we bijna naar buiten rolden.

In de namiddag brachten we dan een bezoek aan het Sealife centrum. De vissen , kreeften, otters, pinguins en zeehonden genoten van de aandacht van de jongeren... of was het omgekeerd?

Omstreeks 15h45 nam de voorzitter afscheid van de IBIS-jongeren toen zij, moe maar tevreden, met de tram terug keerden naar Bredene.

Bij deze wil ik het personeel van Vloot nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking en mogen wij hopen op een succesvol vervolg!