Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2009

Strandwandeling "Getijdingen"

Slechte weersvoorspellingen en erbarmelijk slecht weer net voor de start, een dodelijke combinatie voor het LSV-bezoek aan Getij-Dingen. 
Slechts een vijftal personen verschenen op het appel voor de 6 km-lange strandwandeling in Oostduinkerke, langsheen de 15 kunstwerken bijeengebracht voor dit project. Een project waarvan Ingrid Van Leeckwijck zowel de bedenker als drijvende kracht is.

Pensioenviering

Dit jaar zette LSV zijn vers gepensioneerde leden “met stijl” in de bloemetjes. Jacques Loncke, Theo Vancauwenbergh, Roger Legein, Frank Bailleul, André Portier en Danny Lauweres werden namelijk in het prachtige Kasteel van Aertrycke gevierd.

Meer dan zeventig leden kwamen opdagen voor een heel lekkere maaltijd, een korte speech van voorzitter Patrick Wallaeys en een bedankingsspeech door R.A.. Nadien werden, onder muzikale begeleiding van DJ Jurgen, de oude knoken tot ongeveer 3h in de ochtend gepijnigd op de dansvloer.

Karting St Niklaas

De herfstmaanden september en oktober worden reeds enkele jaren voorzien van een aantal gemotoriseerde sporten. Dit jaar waren we reeds aan de zevende editie Karting. Het moge geschreven zijn dat ook dit jaar, het succes grandioos was. 21 kinderen en 32 volwassenen beleefden weer een fantastische "Need 4 Speed"-dag.

Dankzij de webmaster, die het verkeerde uur afficheerde, was iedereen ruim op tijd.

Motorrit Berck

Naar jaarlijkse gewoonte is september de maand waar de loodsen er met de motor op uit trekken. Dit maal werden zuidelijke gebieden opgezocht.

Berck was de "Place 2 B". Alhoewel iedereen vanuit een andere uithoek van Vlaanderen kwam, werd toch ongeveer dezelfde weg gevolgd om op bestemming te komen. Zo kwam het dat twee groepjes allebei een middagmaal (met onze eerste woordjes, "jour du plats", gingen we al volledig de mist in) nuttigden in Gravelines... en elkaar pas in Boulogne kruisten. Een leuke rit langs de Cöte d'Opale bracht ons uiteindelijk allemaal samen bij "Chez Mireille".

Tennistornooi en Fietstocht

Hoewel de bestelde stralende zon op afspraak was bleef de opkomst (8) voor het tennistornooi bedroevend laag. Een ganse oudere generatie tennissers haakt beetje bij beetje af en er staan, jammer genoeg, weinig nieuwe talenten op de lijsten van actieve loodsen.

Dit (voorlopig) laatste tornooi werd winnend afgesloten door Dirk & Micheline Timmerman die al jaren meedraaien in het loodsentenniscircuit. De prijzen kwamen zo toch in de goede handen terecht!

Fietstocht De Moeren

Op Woensdag 17 juni 2009 waren de fietsers weer van de partij. Ditmaal werd door Fritz een fietstocht uitgestilppeld door " De Moeren".

Museumbezoek Karel de Stoute

Internationaal Volleybaltornooi Gent

Versterkt met een contingent radarwaarnemers en Dirk Vanhee, was LSVO fier om op de derde plaats te eindigen in het Internationaal volleyball tornooi te Gent.

Boven vlnr: Wim Buysse, Filip Pannecoucke, Patrick Puis, Peter Feys.

onder vlnr: Mascotte, Dirk Vanhee, Joost Hautekiet

Uitslag:

Uitstap Ibis

Naar jaarlijkse gewoonte zijn wij gaan varen met het vijfde leerjaar van het Koninklijke Werk IBIS.

29 mei was een prachtige, zonnige dag.  Rond 9 uur gingen 15 leerlingen, twee instructeurs en twee bestuurleden van LSVO,  Patrick Wallaeys en Filip Pannecoucke  aan boord van  de tender loodsboot 6.
Aanvankelijk konden de leerlingen geen afscheid nemen van hun PSP- en andere GSM spelletjes, maar eenmaal de loods aan boord  werden de mobieltjes vlug ingeruild voor de verrekijker, steekpasser en pleischaal. Ook onze voorzitter kon hun interesse wat opwekken door wat navigatielessen te geven.

EMPA Tornooi 2009 - Oostende

Eindelijk was het dan zover. Na anderhalf jaar intense voorbereiding en planning was het tijd voor het evenement van het jaar:

Het Internationaal Loodsen voetbal tornooi

Traditioneel vond op woensdag de trekking plaats. De "Place 2Be" was ditmaal de "Box 38" te Oostende. De loting wees al snel uit dat de onzen voor een zeer moeilijk parcours stonden. Helaas kon dit de pret niet drukken! Met onze verjongde ploeg (en tevens ook met Roger Lauwereins (75), de oudste aller tornooien) waren de verwachtingen gespannen.