Uitstap Ibis

Naar jaarlijkse gewoonte zijn wij gaan varen met het vijfde leerjaar van het Koninklijke Werk IBIS.

29 mei was een prachtige, zonnige dag.  Rond 9 uur gingen 15 leerlingen, twee instructeurs en twee bestuurleden van LSVO,  Patrick Wallaeys en Filip Pannecoucke  aan boord van  de tender loodsboot 6.
Aanvankelijk konden de leerlingen geen afscheid nemen van hun PSP- en andere GSM spelletjes, maar eenmaal de loods aan boord  werden de mobieltjes vlug ingeruild voor de verrekijker, steekpasser en pleischaal. Ook onze voorzitter kon hun interesse wat opwekken door wat navigatielessen te geven.

Onze kapitein, Dennis Brys kreeg nog vlug wat instructies  van Marc Defloor en  de trossen werden losgegooid.  Onder het waakzaam oog van de bemanning mocht iedereen om beurt  aan het roer staan. Bij het verlaten van de haven konden we de mooie zeilboten aanschouwen,  die ter gelegenheid van  “Oostende voor anker” lagen aangemeerd. Een ander bestuurslid William De Vlaeminck kwam ons bij het buitenvaren, nog even uitwuiven. Ondanks het  kalme weer,  begon bij sommigen de maag al vlug te keren.

De reis naar Vlissingen begon met een omweg  via de westpost, waar een machinist  moest inschepen. Na uren navigatie, sturen en  kaartpassen  konden sommigen het toch niet laten even weer hun spelletjes boven te halen. De kok dacht aan de aperitief en trakteerde op kilometerworst. Sommige leerlingen hadden meer interesse voor de keuken dan voor de navigatie  en daardoor kreeg de kok al zeer vlug assistentie.  
Het middagmaal om 12h: biefstuk, aardappelen en appelmoes werd opgediend door onze voorzitter in eigen persoon. 
Rond 13h30 kwamen we aan te Vlissingen.  De redeboot bracht iedereen veilig aan wal. 
Na een bezoek aan het Arsenaal en het reptielenmuseum  - het was toen al 17h  stapten we te voet naar de veerboot, waar de  broodjes werden  verorberd.

Afgemat keerden we terug naar Oostende   .