Strandwandeling "Getijdingen"

Webnieuws overzicht

Activiteit Overzicht

Slechte weersvoorspellingen en erbarmelijk slecht weer net voor de start, een dodelijke combinatie voor het LSV-bezoek aan Getij-Dingen. 
Slechts een vijftal personen verschenen op het appel voor de 6 km-lange strandwandeling in Oostduinkerke, langsheen de 15 kunstwerken bijeengebracht voor dit project. Een project waarvan Ingrid Van Leeckwijck zowel de bedenker als drijvende kracht is.

Op 15 meetpalen die bij vloed onder water komen te staan werden in het voorjaar allerlei kunstwerken bevestigd. Maandenlang waren ze zo onderhevig aan weer, wind & water. Sommige waren ondertussen verdwenen, anderen moeilijk nog herkenbaar door algen, de meesten echter hadden de ruwe Noordzee getrotseerd en waren echte juweeltjes geworden.

Zoals vaak hadden de afwezigen ongelijk. Net voor de start klaarde de hemel op en de wandeling kon volledig droog afgelegd worden. Samen met de commentaar van Ingrid bleek de tocht uiterst interessant te zijn ...

We eindigen met een dikke "proficiat" voor Ingrid. Zo'n project organiseren en leiden vraagt enorm veel zweet & tijd, maar het was duidelijk de moeite meer dan waard.

Op naar de volgende editie in 2012! Hopelijk krijgen we dan meer loodsen warm voor een bezoekje!

Verslag en Foto's William De Vlaminck