Motorrit Berck

Naar jaarlijkse gewoonte is september de maand waar de loodsen er met de motor op uit trekken. Dit maal werden zuidelijke gebieden opgezocht.

Berck was de "Place 2 B". Alhoewel iedereen vanuit een andere uithoek van Vlaanderen kwam, werd toch ongeveer dezelfde weg gevolgd om op bestemming te komen. Zo kwam het dat twee groepjes allebei een middagmaal (met onze eerste woordjes, "jour du plats", gingen we al volledig de mist in) nuttigden in Gravelines... en elkaar pas in Boulogne kruisten. Een leuke rit langs de Cöte d'Opale bracht ons uiteindelijk allemaal samen bij "Chez Mireille".

Na de pre-apero en een verkwikkende douche verzamelden de 10 motards en 4 "Bikerbabes" zich in de bar. Een woordje uitleg van "Nonkel Bart" bij de verdeling van deroadbook leidde ons naar het vervolg van de avond. De dag werd nog eens voor ogen gehaald. De 2 aanwezige kustloodsen waren reeds een dagje vroeger vertrokken en dat liet zich al vlug merken. Bij nadere studie van een menukaart langs de baan kwamen ze tot de vaststelling dat er zes soorten "Leffe" op de markt waren. Niet genoeg, dachten ze, en prompt volgden twee nieuwe soorten: de "Blende Loffe" en de "Denkere Loffe"!

Onze tafel werd gedekt in een privé zaaltje. De bediening door Barbara werd door de vrijgezellen geapprecieerd. Na een vijfgangen menu rolden we zowat van tafel. Met een trip van om en bij de 300 km de volgende dag, gingen de loodsen al vlug slapen.

Het ontbijt begon welliswaar met een stevige bui maar bij vertrek waren de druppels reeds verdwenen. Een rit langs de Baie de Somme, de valleien van de Authie, Canche en Course, met mooie landschappen, deden de regendruppels al vlug opdrogen. Het verschijnen van een herfstzonnetje maakte de dag compleet.

'S avonds werd er een buffet van Fruits de Mers voorzien. Ditmaal zaten we samen met enkele bussen Franse 65+'ers. De avond werd voorzien van muzikaal entertainment. Het duurde niet lang vooraleer de "Bikerbabes" van het departement "69" de dansvloer opzochten.

Op de sluitingsdag stond er nog een korte rit (150km) op het programma. Deze leidde ons van Berck over Cassel en Steenvoorde naar Ieper. Daar werd in "Het Zilveren Hoofd" de traditionele Biefstuk-Friet genuttigd. Na de maaltijd werd het uiteindelijk tijd om afscheid te nemen en met een goed gevoel terug huiswaarts te keren.