1000 Bochten 2020 - Vogezen

Omdat we de dichtere regio's eigenlijk al een beetje gezien hadden, zijn we een beetje verplicht om ons te verleggen. Het gevolg daarvan is dat de reizen ook wat verder van onze thuisbasis liggen.

Officieel ging de rit door van 31 augustus tot 4 september maar gezien de afstand van 650 km tot onze bestemming vertrokken de meeste een dagje vroeger en kwamen ze een dagje later terug.

Sven Naets - Kampioen der Kampioenen te Malle

Op 7 februari 2020 werd onze collega en lange afstandsloper Sven Naets te Malle gehuldigd omwille van zijn uitstekende prestaties in 2019. In September 2019 behaalde hij de bronzen medaille tijdens het EK atletiek voor 'Masters'.

Door de Sportraad van Malle werd hij verkozen tot "Kampioen der Kampioenen".

Sportdag voor Ambtenaren

Op 24 september 1992 ging de sportdag door op de VUB Campus te Brussel. Enkele van onze leden waren aanwezig een deden mee aan een Mountainbike tocht. Er was ook een klimmuur en een conditietest. Op die test bleek dat Paul Hendriks de hardstknijpende ambtenaar van Vlaanderen was, zowel links als rechts. 

Op de foto vlnr: Rik Verberck, Mark Sermeus, Paul Hendriks, Philippe Buyssens, Luc Depraetere

Met dank aan Mark Sermeus voor het leveren van de foto (november 2019)

Mountainbike Waasland

Om 12u hadden we afgesproken bij mezelf, Patrick Schevenhels voor een mountainbikerit van 55km langs de mooiste Wase wegen.
Olivier Francois en partner Saskia, Paul Hendrikx (the one and only) en Joerie Verlinden komen als eersten toe zodat we alvast al even kunnen bijpraten in mijn "man cave" alias poolhouse waar het haardvuur al gezellig knettert.
Nadat ook Jackie Hottinger, Mark Sermeus met zijn zoon Pieter en tenslotte André Carpentier toekomen, besluiten we aan tafel te gaan voor pistolets met beleg en verschillende groentjes om de sportieve activiteit alvast gezond te starten. 

Sportdag Vlaamse Ambtenaren Brussel 2019

17 september 2019, een dag waarop Vlaamse ambtenaren niet werken, maar Sporten!

Plaats van het gebeuren: Campus van de VUB te Brussel. Met zijn vieren waren we: Stanny De Witte, Peter  Swijsen, Marc Vanassche en Mark Sermeus.

 

Moto-vierdaagse Kordel - Eifel (D)

Na een tweetal jaren het Franse binnenland te hebben platgereden, trokken we dit jaar terug naar Duitsland. Kris had er een mooi hotelletje uitgezocht,, geleden te Kordel, aan de voet van Burg Ramstein. Tijdens de heenrit werd er afgesproken in Houffalize. Rond 13h was bijna iedereen aanwezig. We verwelkomden ook twee nieuwe motards van het Kust Korps, nl. Jean Paul Van Laere en Koen De Potter. Eén duo had nog andere verplichtingen in de voormiddag. Die zouden we dan terug zien in het Hotel.

The Crystal Ship Fietstocht Oostende 2019

Op zaterdag 24 augustus 20019 verzamelden een 10-tal sportievelingen aan de Lange Nelle voor een Culturele fietstocht door Oostende.

Wim nam de bende op sleeptouw en begeleidde ons doorheen de straten van Oostende en omliggende gemeenten.

Biesbosch 2019

Op zo 14/7 richtte het LSVO nog eens een” bootje varen “in. Gekozen werd voor het natuurgebied DE BIESBOSCH , nabij Dordrecht . Een waterrijkgebied tussen de Amer en de Nieuwe Merwede met tal van kanaaltjes .De fam Masson, Brams en Sermeus hadden de taak dit gebied onveilig te maken.

Wandeling Hoge Venen

Voor het derde jaar op rij was het ook dit jaar weer verzamelen geblazen in Eupen. 15 deelnemers die met volle moed de Hoge Venen gingen verkennen. Door omstandigheden (grote huwelijksfeesten in het hotel) hadden we ‘in extremis’ onze datum moeten aanpassen. Daardoor kwamen er een aantal afzeggingen omdat voor velen de maandag = werkdag.

Op de middag hadden we afgesproken in de lobby van het hotel. In groep ging we eerst een aperitiefje drink in het stamcafé van Patrice.

Mountainbike Remouchamps

De dag na de verkiezingen van een nieuwe nationale, Vlaamse en Europese regering was het verzamelen geblazen in Remouchamps. Yves Eysackers had voor ons een parcours van 40 km uitgestippeld om ons sportief  namiddagje te vullen. Om 12h was iedereen present op de afspraak op de parking van de Carrefour te Remouchamp. Een groepje sportievelingen met Mark Sermeus, Patrick Schevenhels, Olivier Francois, Jimmy Masson, Andre Carpentier en mezelf werden door Yves kort 'gebriefd' over het verloop van het parcours en wat de aandachts punten waren.