Wandeling Hoge Venen

Voor het derde jaar op rij was het ook dit jaar weer verzamelen geblazen in Eupen. 15 deelnemers die met volle moed de Hoge Venen gingen verkennen. Door omstandigheden (grote huwelijksfeesten in het hotel) hadden we ‘in extremis’ onze datum moeten aanpassen. Daardoor kwamen er een aantal afzeggingen omdat voor velen de maandag = werkdag.

Op de middag hadden we afgesproken in de lobby van het hotel. In groep ging we eerst een aperitiefje drink in het stamcafé van Patrice.

Daarna reden we in groep met 4 wagens naar Ternell waar de gids ons stond op te wachten. Met een uitleg over het ontstaan, de geologie, de ecologie en het natuurbeheer van de Hoge Venen begonnen we aan onze wandeling. We hadden de keuze tussen een korte, een lange wandeling met een gemakkelijke terugweg en een lange wandeling met een moeilijkere terugweg. De Voorzitter heeft de knoop doorgehakt maar heeft totaal geen idee welke van de twee laatste het nu was. Het was in ieder geval zeer mooi.

De gemende bossen met, door de mensen aangeplante sparren en natuurlijke groeiende loofbomen, de klaterende bergbeekjes, de fluitende vogels en het mooie weer zorgden voor een perfecte namiddag.

Het was warm, dat bleek toen Joeri plots zijn broek begon in te korten. Voor Harry was het nog niet lastig genoeg waardoor we werden getrakteerd op een demonstratie “Planking”.

Na de wandeling van toch wel een 7-tal km kwamen we terug bij ons startpunt waar we even op adem kwamen en een verfrissing tot ons namen. In Eupen zelf werden we ten huize van Patrice en Jessica getrakteerd op een biertje en werd er nog wat nagekaart over de wandeling.

Om 19h hadden we dan een reservatie staan in de Ratskeller waar een zeer lekker keuzemenu op ons stond te wachten. Het dessert werd genuttigd op het buitenterras en de afsluiters werden verzet in Café Columbus.

Een geslaagde dag! Bedankt Patrice!