Uitstap IBIS

13 jaar later.

 Het heeft 13 jaar geduurd maar uiteindelijk zijn we er weer in geslaagd om de jongeren van de Koninklijk Werk IBIS een tochtje met de loodsboot te kunnen bezorgen.

Om 09h30 stond de bemanning van Loodsboot zeven klaar om 15 leerlingen en 2 begeleiders te ontvangen aan boord voor een ritje langs de belgische Kust. Samen met William en Bart Vandevelde scheepten de jongeren in om onder het gezag van Kapitein Anthony het ruie sop te kiezen!

Werfbezoek Nieuwe Sluis Terneuzen

Op zaterdagmorgen, 16 september, maakten 3 zeeloodsen ( 1 actief in dienst en 2 op rust) plus 1 echtgenote gebruik van de mogelijkheid om een peilreis uit te voeren naar het sluizencomplex in Terneuzen om er hun kennis op te frissen. Ze werden er welkom geheten op de Open dag van de Nieuwe Sluis, waarvan de bouw bijna afgerond is.

1000 Bochten - Luxemburg 2023

Dag 1: De Start van een Smeltend Motoravontuur

Het is een zonnige ochtend als we onze trouwe tweewielige metgezellen uit de garage halen. Acht musketiers en twee bijzitters, gewapend met de nodige pk’s met als doel het trotseren van de talloze flauwe tot nijpende haarspeldbochtjes die het kleine Groot Hertogdom Luxemburg rijk is. De enige complicatie? Het weer. Het is alsof de zon zelf besloot mee te rijden en de temperaturen flirten met de 30 graden . Een strandvakantie zou het niet worden …

Uitstap Hoge Venen

Verleden weekend was het opnieuw zover, de Hoge Venen moesten weer eens verkend worden. Op aanvraag van een paar Hoge Venen Diehards begonnen we de verkenning al op vrijdag. Na de check-in in het hotel Sleepwood werd er de stad in getrokken voor een hapje Italiaans in de LaLuna en achteraf een drankje in de Minigolf met een lokale beroemdheid uit het Minigolf milieu. Iedereen is dan op tijd gaan slapen om in vorm te zijn voor de uitstap in de Hoge Venen, die dus ging plaatsvinden op zaterdag namiddag.

Wandeling Uitkerkse Polders

14 enthousiastelingen tekenden op 13 juli 2023 present op de gegidste uitstap in de Uitkerkse polder.

De gids leerde ons over het ontstaan, de geschiedenis en wat er allemaal nodig is om dit natuurgebied te onderhouden en te laten standhouden.

Na een intense uitleg in het natuurcentrum Groenwaecke, verkenden we eerst van op de heuvel het ganse gebied. Daarna wandelden we  langsheen diezelfde polders tot aan "De Blauwe Duivenkeet" nabij de "Blankenbergse vaart" en terug.

Uitstap Eupen 2022

Op 17 september nodigde bestuurslid Patrice Legein de LSV-leden uit voor een drankje en een hapje maar vooral voor een surprise-activiteit uit in het verre Eupen.

Na eerst de bruinste kroeg van de Oostkantons bezocht te hebben volgde de groep van 15 LSV'ers Patrice richting Barrage La Gillette voor de verrassing. Bleek onder een druilige regen een modderparkoers op zware electrische trottinettes op het programma te staan.

Mototrip 2022 Bannegon -Loire- Canal de Berry

Als nieuwkomer in de LSVO mototoer kreeg ik de opdracht een korte samenvatting te maken van onze 7 daagse trip.  De bestemming was Bannegon (Centre Val de Loire - Frankrijk).  Niet al te dichtbij als bestemming en de heen en terug reis waren daarom opgesplitst in elk 2 dagen.  3 dagen zullen we rond Bannegon toeren

Fietstocht Groen Lint Oostende 4 juli 2022

Mooi weer en aangenaam gezelschap! Wat wens je als voorzitter nog meer als je een fietstocht organiseert? Niets eigenlijk.....

Bij de aanvang werden we uitgezwaaid door een oude gekende, Roger Allaert.

Het Groen lint rond Oostende is een fietsroute van om en bij de 35 km. Via Bredene, Oudenburg en Stene kom je op de zeedijk terecht ter hoogte van het Maria te duinen kerkje (Het Ensor-kerkje) in Mariakerke. Alle wegen zijn zeer fietsvriendelijk en voerden ons langs het kanaal van Plassendale en door de polders naar Stene.

Een middagpauze in het "'t Pomptje" in Stene was de ideale stopplaats, halfweg de route.

Boottocht Ijzervallei - Lo-Reninge 21 mei 2022

Op Zaterdag 21 mei 2022 kwamen we met 9 personen samen bij De Hooipiete. We hadden prachtig mooi weer, in tegenstelling tot de vorige dag waar het KMI nog een waarschuwing code geel/oranje uitgaf voor onweer en wateroverlast.

We voeren in een mooie sloep van Fintele naar Knokkebrug. In de Herberg De Knocke was het druk maar gelukkig was er nog plaats in de tuin. Na een verfrissend drankje stapten we terug op de de sloep waar Peter ons naar het keerpunt "De Boot" voerde, een eindje verderop.

Na een dik uur varen waren we terug in Fintele. Op het mooie terras van dit restaurant werd er nog wat nagepraat bij de aperitief.

Ibis Uitstap 12 mei 2022

Na een gemis van 2 jaar mochten we dit jaar weer op stap met de Ibis jongeren van het 5de leerjaar. Omdat er in Vlissingen het Arsenaal definitief zijn deuren heeft gesloten, gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.