Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit 2022

Op dinsdag dertien september was het weer tijd voor de fietstocht van de soos. Hiernaast enkel sfeerbeelden met dank aan Davy om de foto's door te sturen.

Fietstocht Groen Lint Oostende 4 juli 2022

Mooi weer en aangenaam gezelschap! Wat wens je als voorzitter nog meer als je een fietstocht organiseert? Niets eigenlijk.....

Bij de aanvang werden we uitgezwaaid door een oude gekende, Roger Allaert.

Het Groen lint rond Oostende is een fietsroute van om en bij de 35 km. Via Bredene, Oudenburg en Stene kom je op de zeedijk terecht ter hoogte van het Maria te duinen kerkje (Het Ensor-kerkje) in Mariakerke. Alle wegen zijn zeer fietsvriendelijk en voerden ons langs het kanaal van Plassendale en door de polders naar Stene.

Een middagpauze in het "'t Pomptje" in Stene was de ideale stopplaats, halfweg de route.

Mountainbike rit Huldenberg

Nadat we deze rit 12 dagen hebben moeten uitstellen vanwege een of ander Wereldkampioenschap was het onze beurt om de omgeving te verkennen. 6 Deelnemers waren stipt op tijd en we konden reeds een kwartiertje vroeger vertrekken.

Het eerste deel van het parcours was het pittigste deel met straffe hellingen en soms steile afdalingen. We vertrokken met droog weer en zelfs een zonnestraaltje af en toe.

De aanmoediging op de baan voor "Wout", "Remco" en "Adrie" gaf ons de nodige moed. Halfweg werden we opgewacht met drank, suikerwafels en bananen om het energiepeil wat op te krikken en of dat nodig was!

Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit

Op dinsdag 14 september was het weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht van de Belgische Loodsen Sociëteit. Het zachte herfstweer was ideaal. De routes, uitgestippeld door Pim Vercauteren, werden zoals de vorige jaren opgesplitst in de een lange voor de 'echte' wielertoeristen en een kortere voor de langzamere fietsers.

Zo te zien was het dus weer een mooi succes. Op naar volgend jaar!

Fietstocht langs 16 bossen - Bottelare en omgeving

Ondanks de dreigende wolken en een dankzij een goede analyse van de buienradar werd er beslist om de fietstocht toch te laten door gaan. Met 5 deelnemers, André Portier met echtgenote Helene, Johnny Gunst met echtgenote Marleen en mezelf verzamelden we aan de kerk van Bottelare. De oorspronkelijk bedoeling was de “fietsroute langs 9 bossen” te fietsen. De route is ongeveer 32 km lang. Nog voor vertrek vanuit Bottelare werd gezamenlijk beslist om de lat wat hoger te leggen.

Mountainbike Waasland

Om 12u hadden we afgesproken bij mezelf, Patrick Schevenhels voor een mountainbikerit van 55km langs de mooiste Wase wegen.
Olivier Francois en partner Saskia, Paul Hendrikx (the one and only) en Joerie Verlinden komen als eersten toe zodat we alvast al even kunnen bijpraten in mijn "man cave" alias poolhouse waar het haardvuur al gezellig knettert.
Nadat ook Jackie Hottinger, Mark Sermeus met zijn zoon Pieter en tenslotte André Carpentier toekomen, besluiten we aan tafel te gaan voor pistolets met beleg en verschillende groentjes om de sportieve activiteit alvast gezond te starten. 

Sportdag Vlaamse Ambtenaren Brussel 2019

17 september 2019, een dag waarop Vlaamse ambtenaren niet werken, maar Sporten!

Plaats van het gebeuren: Campus van de VUB te Brussel. Met zijn vieren waren we: Stanny De Witte, Peter  Swijsen, Marc Vanassche en Mark Sermeus.

 

The Crystal Ship Fietstocht Oostende 2019

Op zaterdag 24 augustus 20019 verzamelden een 10-tal sportievelingen aan de Lange Nelle voor een Culturele fietstocht door Oostende.

Wim nam de bende op sleeptouw en begeleidde ons doorheen de straten van Oostende en omliggende gemeenten.

Uitstap Hoge Venen

Vanwege het succes van de eerste editie waren we dit jaar opnieuw aanwezig in Eupen. Onze gastheer Patrice regelde het Hotel voor 15 logees en had voor ons een verrassing gepland.

Rond de middag waren de meesten present en werden we door Patrice mee geloodst naar een lokaal café voor de aperitief.

Mountainbike en Fietstocht te Balen

Voor onze MTB-toer waren we opnieuw te gast bij Mark en Mieke Sermeus. In het prachtige Kempen en aangrenzende Limburg kan je kilometers mountainbiken en fietsen zonder maar een straat te moeten oversteken, laat staan dat je nog iemand tegenkomt. Het schitterende weer was natuurlijk de kers op de taart!