Sloepentocht op de Leie

Onder LSVO vlag, maar als initiatiefnemers Geert Vandewalle en Mark Sermues, werd een nieuwe activiteit in het leven geroepen. De bewolking en lichte motregen van de ochtend schrikte de loodsen en hun familie niet af om met motorsloepen de Leie op en af te varen. Na een korte uitleg en verdeling over de boten, vertrokken we eerst richting Gent. Na anderhalf uur varen meerden we aan nabij de Langemunt. "Finished With Engines" voor onze lunchpauze alhoewel er een boot was die van geen ophouden hield. We hebben deze dan maar met draaiende motor achter gelaten. We konden het eten toch niet laten wachten zeker?

De lunch bij Domi's was er knal op. Een warme tomatensoep met balletjes om de innerlijke mens wat op te warmen en een aantal lekker belegde broodjes waren meer dan welkom.

Na de lunch verkenden we eerst nog een stukje Gent. Onder de Leiebrug, een beetje schuilend voor de motregen, was het dringend tijd onze Sponsor Blue Peter te eren door te toosten met de gedoneerde champagne. En zie, geleidelijk kwam er helder weer op ons af. De regenkapjes konden naar beneden en onze reis werd verder gezet langs de leie waar we een mooie kijk hadden op chique villa's en boten.

Na een koffie in de" 't Heilig Huizenken" en een pre aperitief in "de drie leien", hadden we een afspraak in "In den Karpel" voor een drie-gangen menu. De St Jacobsvruchten met asperges, de Chateaubriand en de pannenkoek liet zich na een leuke dag op het water zeker smaken.