Biesbosch 2019

Op zo 14/7 richtte het LSVO nog eens een” bootje varen “in. Gekozen werd voor het natuurgebied DE BIESBOSCH , nabij Dordrecht . Een waterrijkgebied tussen de Amer en de Nieuwe Merwede met tal van kanaaltjes .De fam Masson, Brams en Sermeus hadden de taak dit gebied onveilig te maken.

Uitstap IBIS

Dit jaar mocht LSVO 17 leerlingen en drie begeleiders verwelkomen te Vlissingen. ‘s Morgens bezochten de leerlingen de reptielen-zoo Iguana. Ze waren zeer onder de indruk van de Boa Constrictors die wel tot 10 meter lang kan worden.

Na het middagmaal in de Soos (Spaghetti Bolognaise) werd er via de uitkijk en met medewerking van de schippers een rondvaartje op de Rede geregeld. Dolenthousiast zagen we de leerling van het 5de leerjaar Koninklijke Werk IBIS terug voet aan wal zetten.

Sloepentocht Leie

Al een week op voorhand werden de weersvoorspellingen nauwgelet in het oog gehouden en het zag er niet goed uit! Regen en Wind zouden ons uitstapje omvormen in een minder plezante ervaring. In het begin bleef het weerbericht ons met doemscenario's bestoken maar naarmate de sloependag naderde werden ze gelukkig zeer hoopvol.

Sloepentocht op de Leie

Onder LSVO vlag, maar als initiatiefnemers Geert Vandewalle en Mark Sermues, werd een nieuwe activiteit in het leven geroepen. De bewolking en lichte motregen van de ochtend schrikte de loodsen en hun familie niet af om met motorsloepen de Leie op en af te varen.

Watersportdag Bredene

De warme dagen van juli en augustus beloofden ons nog tot 23 augustus 2013 een prachtige dag op het water. Niets was minder waar! Een langzaam passerend lage druk gebied kwam vrijwel pal boven ons hoofd tot stilstand. De gevolgen waren dus temperaturen aan de frisse kant en regenbuien. De wind was echter welkom want zeilen of surfen zonder wind is ook maar niets.

Michel, Erwin, Pascal, onze voorzitter en secretaris waren de enige loodsen die voor een nat pak kozen, samen met de jeugd. De pretlichtjes blonken in de ogen van de kinderen ... maar dan wel omwille de zottigheid van de volwassenen.

Afvaart Lesse

16 Dappere zielen tekenden present om het koude water van de Lesse te trotseren. En daadwerkelijk, een Wonder: De eerste mooie lentedag van Mei.

Na een hapje hebben we het treintje genomen naar de vertrekplaats en de aanvang van 11 km peddelplezier.
De afdaling van de twee watervallen werd met de nodige voorzichtigheid genomen. Niemand had een nat pak!

Onze laatste traditionel plets en spets km hebben we dit jaar overgeslagen, omwille van een gure wind

Na de innerlijke mens te hebben versterkt, ging iedereen tevreden naar huis.

Verslag: Mark Sermeus

Watersportdag Bredene

Vandaag konden de waterratten onder ons zich eens uitleven bij de Watersportclub Inside - Outside te Bredene.
Voor de kinderen stond er een initiatiet zeilen op het programma. De volwassenen probeerden met windsurfen de wind te overwinnen.

Jammer genoeg was de wind meer dan overvloedig aanwezig zodat het zeilen al vlug gestaakt werd. Om de jongeren toch wat waterpret te gunnen werden ze getrakteerd op een gratis rondvaartje op de spuikom van Oostende.

Kayak - Afvaart Ourthe

Ondanks het feit dat de weergoden ons héél goed gezind waren, begonnen we slechts met een 9-tal mensen aan de afdaling van de Ourthe.

Na 3 uurtjes peddelen en waterspetsen kwamen we toe in La Roche-en-Ardenne. Het mag dan wel een kalme rivier zijn in een schitterend natuurkader, met slechts hier en daar een kleine waterversnelling/-val, toch waren we die dag getuige van een dodelijk kayak-ongeval.

Nadien ontving ex-vloot matroos "Geert" ons in zijn etablissement "La Ziette". Blijkbaar heeft hij zijn roots nog niet verloren. Zijn voortreffelijke visbereidingen vulden onze hongerige magen met smaak!