Motortrip Zwarte Woud

De neuzen van de motoren werden dit jaar naar Duitsland gericht. Het Zwarte woud was ons doel, ongeacht de weersomstandigheden.

Op maandagavond 14 september hadden we afgesproken in Bourscheid. Onder het, over het dal wakende kasteel, hadden we vorig jaar al enkele dagen doorgebracht en het was de bedoeling om onze leuke dagen vandaar verder te zetten. Toeval wil dat de verschillende groepen elkaar reeds onderweg tegenkwamen. In La Roche was de groep van 10 personen reeds samengesmolten en een half uur later waren ze er alweer twee kwijt. De veriste motords waren rechtstreeks doorgereden naar het hotel om ze voor te bereiden op de komst van de rest.

Gedurende de 5 daagse werden we dagelijks meerderd getrakteerd op de toorn van de weergoden. Regenbuien van licht tot zware stortbuien werden bij continue over ons heen gegoten. En als het dan eens niet regende was al onze concentratie nodig om de resterende winden van orkaan "Henry" de baas te blijven.

Gelukkig bleven we gespaard van ongelukken. Een afgebroken remhendel leidde ons naar Freudenstadt. Daar ontdekten we in een garage een replica van een amfibievaartuig op basis van een VW kever. Alles was met de hand gebouwd.

Dagelijks werd dit jaar ook voor een cultuurmomentje gezorgd. In Arzvillers bezochten we het hellend vlak, in Schramberg had Bart zich verdiept in de werking van de astronomische klok op het "rathaus". Zijn uitleg werd door iedereen geapprecieerd.

Na 5 dagen eigende onze rit op het offroad circuit in Bilstain. De plannen voor volgend jaar werden reeds in grote lijnen vastgelegd. Afspraak dus in september 2016 nabij Boppard!