Bezoek Thortonbank - 9 juli 2021

Op vrijdag 9 juli , met 1 jaar uitstel, zijn we eindelijk vertrokken voor onze zeereis naar de Thornton bank. Onze cruiser was een omgebouwde visser ,de Albatros. Van Oost , Vieren ,Vandecasteele en ik zelf waren ingeschreven, samen met enkele familieleden. Deze reis werd georganiseerd samen met een andere groep onder leiding van onze vaste gids Joris. Het weer was prima, ongeveer 2 Bft maar de zon liet het wat afweten.. De deskundige uitleg van de gids was welkom om de tijd te verdrijven want de heenreis duurde ongeveer 2 uur.

Nieuwjaarsreceptie gepensioneerden 2020

Op 1 februari 2020 mocht LSVO 47 leden en hun echtgenoeten verwelkomen op onze Nieuwjaarsreceptie en etenje.
We waren verheugd om een aantal nieuwe gezichten te mogen verwelkomen en we hadden zelfs een rasechte BV die kwam meevieren.
Na het woordje van de voorzitter en Jan Vanleke werden de voetjes ondertafel geschoven om zich te laten bedienen door het uitstekende personeel van de Belair.

 

Uitstap De Haan

Twintig personen hadden zich ingeschreven voor de stadswandeling in De Haan. Het was prachtig weer wat natuurlijk in ons voordeel sprak. Onze vaste gids Joris kon een interessante en gevarieerde rondleiding naar voren brengen .

Om 13 uur stond een lekkere maaltijd ons op te wachten in Restaurant Macarel Ter Lepelem.

Iedereen was tevreden en kijkt reeds uit naar de volgende uitstap.

LSVO Internationaal op de kaart gezet

Gedurende de maand Februari werd onze sportvereniging LSVO Internationaal op de kaart gezet. In de discipline NORDIC SKI (langlaufen) deed ons gepensioneerd lid Jean D'hondt mee aan twee internationale wedstrijden.

Beide wedstrijden maken deel uit van het wereldbefaamde Worldloppet, Deze organisatie omvat 20 races in 20 landen verdeeld over 4 continenten. Op twee daarvan was Jean aanwezig.

3 februari 2019: König Ludwig Lauf in Oberhammergau

Nieuwjaarsreceptie Gepensioneerde leden

We waren met 39. Spijtig genoeg waren er enkele afwezigen die normaal wel op het appel waren, maar dat heb je nu eenmaal met wat ouder publiek.
Wat mij bijzonder plezier deed was de aanwezigheid van 5 echtgenotes van overleden collega's. We mochten verwelkomen de echtgenotes van René Maes, Walter en Roger(RA) Legein, Eric Abel en de dochter van Jef Ponjaert.

Het restaurant Belair had haar beste beentje voorgestoken want het was niet alleen voldoende maar daarbij uiterst lekker. Zodoende is de volgende afspraak reeds gemaakt voor 1 februari 2020.

Jean-Marie Deryckere - Pelgrimstocht

Bij deze willen we ons lid Jean-Marie Deryckere feliciteren met zijn uitzonderlijke prestatie.

Op 2 april 2018 vertrok Jean-Marie Deryckere, vanuit zijn thuisbasis Maldegem, op Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De pelgrimsroute bedroeg 2165 km. Na exact 3 maanden stappen arriveerde hij  op 2 juli 2018 in Compostella.

Engelbrektsloppet Norberg Zweden

Op zaterdag 2 februari 2018 vond in Norberg (Zweden) de Engelbrektsloppet plaats. DIt Nordic Ski event is het tweede grootste event van de 'Swedish Classics'. Elke zweed neemt minstens een maal in zijn leven deel aan deze wedstrijd. Gedurende dit driedaagse event worden verschillende races ingericht:

- Engelbrektsloppet over een afstand van 60 kilometer;
- Engelsbrektshalvan over een afstand van 30 kilometer;
- Kristinaloppet voor dames over een afstand van 30 kilometer;
- Lilla Engelbrektsloppet voor de kleintjes;
- Engelbrektsloppet Sprint;

Nieuwjaarsreceptie Gepensioneerde leden

Op 3 Februari mochten we dit jaar 43 gepensioneerden verwelkomen op onze Nieuwjaarsreceptie. Het vaste adres waar we steeds welkom zijn en lekker eten was Restaurant Bel Air in het luchthavengebouw van de luchthaven van Oostende.

Het bestuur werd vertegenwoordigd door Peter Van Langendonck. De andere bestuursleden waren allemaal aan de beurt te Vlissingen.

Na de aperitief en een gezellige babbal onder elkaar werd met aandacht geluisterd naar de speech van Jan Vanleke.

De namiddag werd vervolgd met een lekkere driegangenmaaltijd.

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensocieteit

Op de laatste zondag worden de Loodsen Sport Verenigingen uitgenodigd door de Belgische LoodsenSociëteit om korpsoverschrijdend te klinken op het nieuwe jaar.

Vanuit Oostende werd gezamenlijk vervoer georganiseerd. Vorig jaar kwamen we net toe met een busje, dat jaar zat het busje stampvol en werd een extra wagen ingezet. Terwijl de eerste wagen langs Terneuzen rondreed, reed de tweede wagen naar Breskens om aldaar de veerboot naar vlissingen te nemen. Daar stond William met het busje te wachten om de "veerbootmannen" naar de soos te brengen.

Pensioenviering

Het was ruim twee jaar geleden dat we nog eens onze jong gepensioneerden huldigden. Gedurende de afgelopen twee jaar waren er opnieuw reeds 11 leden gepensioneerd:

Roger Allaert, Cyriel Bleyaert, Paul Boussy, Hans Burke, Roland Callebout, Jan Cappelier, Luc Depraetere, Denis Deridder, Jean-Marie Deryckere, Eddy Peperstraete en Patrick Wallaeys!

Na  twee pogingen (we hadden eerst een datum voorzien in het voorjaar) konden we toch nog 4 van de 11 verwelkomen. De afwezigen hadden andere verplichtingen of waren op reis.