Viering Jong Gepensioneerden 2022 - 2024

Sedert lange tijd zijn we voor onze viering van locatie moeten veranderen. Onze keuze viel, na een prospectie door de voorzitter en secretaris (met gevolg) , op het restaurant "Runway 26-08", gelegen aan de luchthaven van Oostende en met zicht op de landingsbaan.

Het menu werd gesmaakt, de bediening was in orde en de sfeer was goed. de drie dingen die je nodig hebt voor een geslaagde avond.

Hier nog eens een opsomming van de feestvarkens (* = aanwezig).

Viering Jong Gepensioneerden 29 april 2022

Na 2 keer uitstellen vanwege de Covid-pandemie was het dan toch eindelijk zover. We hadden in totaal 19 leden die sinds de laatste viering in 2018 op pensioen gingen.

Omwille van de reeds vermeldde pandemie was het zeer moeilijk om een juiste datum te pikken. Hierdoor werden we confronteerd met het feit dat velen, nu alles weer mocht en het gevaar van zwaar ziek zijn een beetje geminderd was, andere verplichtingingen hadden of op reis waren. Toch zijn we deze leden niet vergeten en werden ze tijdens de speech van de voorzitter even vermeldt.

André Vantorre - 100 jaar

André Vantorre werd geboren te Heist op 19 maart 1922, zijn ouders hielden er een succesvolle viswinkel. Vader Vantorre overleed aan de gevolgen van het inademen van gas gedurende  WWI toen André 9 jaar was.

André is dan rond 1932 met zijn moeder naar Brussel (Laken), verhuisd waar hij naar de stadsschool ging. Hierna groeide het verlangen om te varen en hij kwam naar Oostende om de Staatsmarineschool (= Zeevaartschool Oostende) te volgen, waar hij de graad van bootsman haalde. 

Museumbezoek "De Ijslandvaarders"

Na alle Covid beslommeringen waren de gepensioneerde loodsen en vrienden terug op het appel om de mooie expo over de IJslandvissers te bezoeken. Alle 25 personen hadden hun mondmaskers en covid pas bij en onze gids Joris was in “vliegende” vorm. Hij heeft immers jaren geleden zelf op IJsland gevaren.

Bezoek Thortonbank - 9 juli 2021

Op vrijdag 9 juli , met 1 jaar uitstel, zijn we eindelijk vertrokken voor onze zeereis naar de Thornton bank. Onze cruiser was een omgebouwde visser ,de Albatros. Van Oost , Vieren ,Vandecasteele en ik zelf waren ingeschreven, samen met enkele familieleden. Deze reis werd georganiseerd samen met een andere groep onder leiding van onze vaste gids Joris. Het weer was prima, ongeveer 2 Bft maar de zon liet het wat afweten.. De deskundige uitleg van de gids was welkom om de tijd te verdrijven want de heenreis duurde ongeveer 2 uur.

Nieuwjaarsreceptie gepensioneerden 2020

Op 1 februari 2020 mocht LSVO 47 leden en hun echtgenoeten verwelkomen op onze Nieuwjaarsreceptie en etenje.
We waren verheugd om een aantal nieuwe gezichten te mogen verwelkomen en we hadden zelfs een rasechte BV die kwam meevieren.
Na het woordje van de voorzitter en Jan Vanleke werden de voetjes ondertafel geschoven om zich te laten bedienen door het uitstekende personeel van de Belair.

 

Uitstap De Haan

Twintig personen hadden zich ingeschreven voor de stadswandeling in De Haan. Het was prachtig weer wat natuurlijk in ons voordeel sprak. Onze vaste gids Joris kon een interessante en gevarieerde rondleiding naar voren brengen .

Om 13 uur stond een lekkere maaltijd ons op te wachten in Restaurant Macarel Ter Lepelem.

Iedereen was tevreden en kijkt reeds uit naar de volgende uitstap.

LSVO Internationaal op de kaart gezet

Gedurende de maand Februari werd onze sportvereniging LSVO Internationaal op de kaart gezet. In de discipline NORDIC SKI (langlaufen) deed ons gepensioneerd lid Jean D'hondt mee aan twee internationale wedstrijden.

Beide wedstrijden maken deel uit van het wereldbefaamde Worldloppet, Deze organisatie omvat 20 races in 20 landen verdeeld over 4 continenten. Op twee daarvan was Jean aanwezig.

3 februari 2019: König Ludwig Lauf in Oberhammergau

Nieuwjaarsreceptie Gepensioneerde leden

We waren met 39. Spijtig genoeg waren er enkele afwezigen die normaal wel op het appel waren, maar dat heb je nu eenmaal met wat ouder publiek.
Wat mij bijzonder plezier deed was de aanwezigheid van 5 echtgenotes van overleden collega's. We mochten verwelkomen de echtgenotes van René Maes, Walter en Roger(RA) Legein, Eric Abel en de dochter van Jef Ponjaert.

Het restaurant Belair had haar beste beentje voorgestoken want het was niet alleen voldoende maar daarbij uiterst lekker. Zodoende is de volgende afspraak reeds gemaakt voor 1 februari 2020.

Jean-Marie Deryckere - Pelgrimstocht

Bij deze willen we ons lid Jean-Marie Deryckere feliciteren met zijn uitzonderlijke prestatie.

Op 2 april 2018 vertrok Jean-Marie Deryckere, vanuit zijn thuisbasis Maldegem, op Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De pelgrimsroute bedroeg 2165 km. Na exact 3 maanden stappen arriveerde hij  op 2 juli 2018 in Compostella.