Londen By Bike

London by Bike or the story of a huge success ..

Door het ongoddelijke uur (4h30) dat de LSV-voorzitter de “troepen” liet samenkomen aan het station voor de citytrip naar London bleken enkelen jongeren te verward of te moe te zijn om hun paspoort bij zich te hebben. Gevolg paniek in de gelederen en een definitieve “No Go” bij de grenscontrole in Brussel Zuid voor de familie Ide … gelukkig slaagden ze er in om enkele Eurostars later toch de groep te vervoegen.

Bij aankomst in London bleek LSV een poepchique hotel gereserveerd te hebben voor de groep. De dames onmiddellijk gelukkig en daardoor de heren natuurlijk ook in opperbeste stemming.  ’t Is ooit anders geweest: Le Havre, Hotel des Gens de Mer was het LSV-dieptepunt, London Plaza Park Hotel moet zowat het hoogtepunt zijn!

De groep bleek te groot om samen te blijven op de eerste vrije zaterdag. Splitsen, splitsen en nogmaals splitsen was de boodschap want London krioelde gewoon van de toeristen en met meer dan 4 personen op stap gaan was gewoon onmogelijk.

Nadat Michel Defer een deel LSV’ers meesleepte naar het authentieke Regency Café (een grote aanrader!!!) waar de lokale arbeiders hun english breakfast nuttigden gingen de meesten dan maar shoppen of een museum bezoeken.

Na het gezamenlijke aperitief in het hotel werden de nabijgelegen Chinese, Portugese en Indische keukens aangevallen. De kustloodsen verkozen een avondje “Les Misérables”. ’s Anderdaags konden zij ons vertellen dat de beproevingen die loodsen moeten ondergaan al bij al nog meevallen ….

Zondagmorgen, weeral na een rijkgevulde breakfast, stond de fietstocht op het programma. Onder begeleiding van 2 gidsen en onder een stralend zonnetje werd de City, the Tower of London, Albert Embankement, the Globe en het lokale hoofdkwartier van Labour (voor Michel, Wim & Tom) bezocht. In St.Catherinedocks beweerden enkele gepensioneerde LSV’ers dan weer dat ze er in hun kadettentijd nog ladingen whisky gelost hadden … totdat de gids bevestigde dat dit dok al meer dan 100 jaar in onbruik was voor de scheepvaart. Straffe zeemansverhalen zijn nog altijd niet gebaseerd op feiten blijkbaar ….

De fietstocht duurde langer dan verwacht of geboekt zodat er voor het opstappen op de Eurostar enkel nog wat tijd restte om te proeven van de “heerlijke” Engelse keuken.

Zondagavond keerde dan ook een heel tevreden groep terug. Zodanig tevreden dat het bestuur er aan denkt om deze tripjes i.p.v. tweejaarlijks te organiseren dit al in 2011 te herhalen … wordt het Berlijn, Amsterdam, Stockholm of iets anders?

Een speciaal dankwoordje aan voorzitter Wallaeys is hier op zijn plaats.  Op z’n eentje organiseerde hij deze prachtige tweede LSV-citytrip … chapeau!

Verslag en foto's: William De Vlaminck