Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2010

Karting St Niklaas

Onze vaste inrichter, Frank Stroobandts, krabde zich toch wel in de haren toen hij het aantal opgedaande deelnemers zag. Met 2 reeksen van Junior-rijders (19 karts) en 16 karts voor de volwassenen werd deze woensdag namiddag opnieuw een succesvolle Karting namiddag. De deelnemers , jong en oud waren zeer enthousiast, het bestuur al even blij met de opkomst. dit bewijst nog maar eens hoe bloeiend onze vereniging is.

De uitslagen

Reeks 1: -13 jarigen

LSVO Goes America

Het mooie verhaal van deze motorrit stond ooit op een weblog. Helaas is deze verwijderd.

Deze Foto's zijn er echter wel nog!

Motorrit Vulkaaneiffel

Duizend bochten en één rond punt te veel...

Op maandag 13 september 2010 was iedereen weer klaar om te vertrekken naar Monschau. Sommigen reden rechtstreeks, andere gingen liever nog even aan sightseeing doen op de ring rond Hasselt (nie waor, Guido).

Londen By Bike

London by Bike or the story of a huge success ..

Door het ongoddelijke uur (4h30) dat de LSV-voorzitter de “troepen” liet samenkomen aan het station voor de citytrip naar London bleken enkelen jongeren te verward of te moe te zijn om hun paspoort bij zich te hebben. Gevolg paniek in de gelederen en een definitieve “No Go” bij de grenscontrole in Brussel Zuid voor de familie Ide … gelukkig slaagden ze er in om enkele Eurostars later toch de groep te vervoegen.

Uitstap Vlissingen

Op donderdag 2 september zijn we terug vertrokken met een bus gepensioneerde loodsen en hun dames, voor de zoveelste dagtrip (geen 6 dagen meer) naar Vlissingen. Al babbelend waren we zo in Westkapelle. Daar kregen we eerst een verkwikkend kopje koffie waarna onze gidsen ons door het heel boeiende Polderhuis Dijk-en oorlogsmuseum rondleidden (ligt vlak onder het oorlogsmonument op de zeedijk). De RAF heeft voor het goede doel eerst het dorp van de kaart geveegd en als kers op de taart nog eens een enorm gat in de dijk gemaakt zodat heel Walcheren onder water stond.

Fietstocht Lissewege

Vandaag was het verzamelen geblazen te Lissewege. Wegens wegwerkzaamheden diende de organisatoren in extremis de verzamelplaats te wijzigen. Gelukkig vond iedereen de nieuwe afspraakplaats en kon er vertrokken worden. De fietstocht liep langsheen de kanalen en vaarten die de zeebrugse haven omringen. Het mooie weer en op tijd en stond een natje en een droogje zorgden weer voor een memorabele dag.

 

Uitstap Ibis

Naar jaarlijkse gewoonte zijn wij weer gaan varen met het vijfde leerjaar van het Koninklijke Werk IBIS.

28 mei  was een prachtige , zonnige dag. Een kalme zee was zeker een garantie dat  niemand zeeziek zou worden . 

Afvaart Lesse

16 Dappere zielen tekenden present om het koude water van de Lesse te trotseren. En daadwerkelijk, een Wonder: De eerste mooie lentedag van Mei.

Na een hapje hebben we het treintje genomen naar de vertrekplaats en de aanvang van 11 km peddelplezier.
De afdaling van de twee watervallen werd met de nodige voorzichtigheid genomen. Niemand had een nat pak!

Onze laatste traditionel plets en spets km hebben we dit jaar overgeslagen, omwille van een gure wind

Na de innerlijke mens te hebben versterkt, ging iedereen tevreden naar huis.

Verslag: Mark Sermeus

EMPA Tornooi 2010 - Le Havre

Voor het eerst sinds mensenheugenis of alleszins sinds de start van dit tornooi in de jaren '60 van vorige eeuw werden LSV-Oostende, LSV-Antwerpen en GLOS vertegenwoordigd door één gezamenlijke ploeg op het Internationaal Loodsen Voetbal Tornooi in Le Havre. Een tekort aan spelers bij beide ploegen noodzaakte dit "experimentje". Samen slaagden we er in een zestiental volwaardige spelers op te stellen, geen overbodige luxe zou achteraf blijken.

Uitstap "Bij Ensor op bezoek" - Museum

Op donderdag 22 april  werden een dertigtal gepensioneerden met hun dames rondgeleid langs de tentoonstelling “Bij Ensor op bezoek”.

Onze gidse moest zich noodgedwongen beperken tot enkele markante werken want in een keer alles zien is onmogelijk, zo uitgebreid is de tentoonstelling.
Na de rondleiding werd nog wat nagepraat in de bar. Daar een mens niet van cultuur alleen kan leven, zochten de hongerigen nadien een eethuisje op om de innerlijke mens te versterken.

Na een gezellige avond was het alweer veel te vroeg om afscheid te nemen. Tot de volgend gelegenheid.

verslag: Andre Monteyne