Uitstap IBIS

13 jaar later.

 Het heeft 13 jaar geduurd maar uiteindelijk zijn we er weer in geslaagd om de jongeren van de Koninklijk Werk IBIS een tochtje met de loodsboot te kunnen bezorgen.

Om 09h30 stond de bemanning van Loodsboot zeven klaar om 15 leerlingen en 2 begeleiders te ontvangen aan boord voor een ritje langs de belgische Kust. Samen met William en Bart Vandevelde scheepten de jongeren in om onder het gezag van Kapitein Anthony het ruie sop te kiezen!

Werfbezoek Nieuwe Sluis Terneuzen

Op zaterdagmorgen, 16 september, maakten 3 zeeloodsen ( 1 actief in dienst en 2 op rust) plus 1 echtgenote gebruik van de mogelijkheid om een peilreis uit te voeren naar het sluizencomplex in Terneuzen om er hun kennis op te frissen. Ze werden er welkom geheten op de Open dag van de Nieuwe Sluis, waarvan de bouw bijna afgerond is.

1000 Bochten - Luxemburg 2023

Dag 1: De Start van een Smeltend Motoravontuur

Het is een zonnige ochtend als we onze trouwe tweewielige metgezellen uit de garage halen. Acht musketiers en twee bijzitters, gewapend met de nodige pk’s met als doel het trotseren van de talloze flauwe tot nijpende haarspeldbochtjes die het kleine Groot Hertogdom Luxemburg rijk is. De enige complicatie? Het weer. Het is alsof de zon zelf besloot mee te rijden en de temperaturen flirten met de 30 graden . Een strandvakantie zou het niet worden …

Uitstap Hoge Venen

Verleden weekend was het opnieuw zover, de Hoge Venen moesten weer eens verkend worden. Op aanvraag van een paar Hoge Venen Diehards begonnen we de verkenning al op vrijdag. Na de check-in in het hotel Sleepwood werd er de stad in getrokken voor een hapje Italiaans in de LaLuna en achteraf een drankje in de Minigolf met een lokale beroemdheid uit het Minigolf milieu. Iedereen is dan op tijd gaan slapen om in vorm te zijn voor de uitstap in de Hoge Venen, die dus ging plaatsvinden op zaterdag namiddag.

Wandeling Uitkerkse Polders

14 enthousiastelingen tekenden op 13 juli 2023 present op de gegidste uitstap in de Uitkerkse polder.

De gids leerde ons over het ontstaan, de geschiedenis en wat er allemaal nodig is om dit natuurgebied te onderhouden en te laten standhouden.

Na een intense uitleg in het natuurcentrum Groenwaecke, verkenden we eerst van op de heuvel het ganse gebied. Daarna wandelden we  langsheen diezelfde polders tot aan "De Blauwe Duivenkeet" nabij de "Blankenbergse vaart" en terug.

VTT Ardennen april 2023

Afgelopen dinsdagdagochtend vertrokken we naar Vonêche, een klein dorpje in de Belgische Ardennen, voor een mid-week vol mountainbiken. Bij aankomst in Vonêche werden we begroet door een prachtig vakantiehuis. Het huis was gezellig en van alle gemakken voorzien, met een grote tuin waar we onze fietsen konden stallen en een terras waar we konden ontspannen na een lange dag op de trails.

Algemene Statutaire Ledenvergadering 24 maart 2023

Op 24 maart 2023 bogen 8 leden (6 bestuursleden en 2 leden) zich over de papieren van de AV om alles goed te keuren en in orde te brengen voor het volgende werkjaar. Kort door de bocht, het was allemaal goed nieuws.

Met de nodige natjes werd er nog wat nagepraat over de komende activiteiten om dan aan te schuiven voor een lekkere steengrill/Cote à l'os/vegetarische grill.

 

Na afloop niets dan blije gezichten. 

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensocieteit

Nadat we wegens Covid twee jaar hebben geschrikkeld, was het weer tijd voor een verbroedering tussen de korpsen in de Belgische Loodsen Sociëteit. We werden hartelijk ontvangen en voorzien van voldoende 'natjes' en 'droogjes'.

De voorzitter van de soos heette ons welkom en maakte van de gelegenheid gebruik om de jong gepensioneerden even in de bloemetjes te zetten en te voorzien van een leuk cadeau.

LSVO had vanuit Oostende vervoer voorzien om gezamelijk naar Vlissingen te rijden. Met 9 personen waren we dan ook aangenaam vertegenwoordigd. Ook de volgende jaren zullen wij dit proberen te regelen!