Uitstap Hoge Venen

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Verleden weekend was het opnieuw zover, de Hoge Venen moesten weer eens verkend worden. Op aanvraag van een paar Hoge Venen Diehards begonnen we de verkenning al op vrijdag. Na de check-in in het hotel Sleepwood werd er de stad in getrokken voor een hapje Italiaans in de LaLuna en achteraf een drankje in de Minigolf met een lokale beroemdheid uit het Minigolf milieu. Iedereen is dan op tijd gaan slapen om in vorm te zijn voor de uitstap in de Hoge Venen, die dus ging plaatsvinden op zaterdag namiddag.

Na het wachten op de laatste deelnemers rond zaterdagmiddag, gingen we richting onze traditionele aperitief bij de Marc in het café Haeserhof. Na het nuttigen van een paar héél lekkere drankjes vertrokken we tegen 14 uur richting Ovifat om daar op steps te springen om de Hoge Venen te gaan verkennen. Ja wéér steps, dit op aanvraag van dezelfde Diehards, die om een herhaling van verleden jaar hadden gevraagd. Het groot verschil was deze keer het landschap en het weer. We hebben kunnen genieten van fantastische beelden en een plezante rit onder een heerlijke Oost-Belgische zon.

Na de rit werd er nog een drankje ter plaatse gedronken vooraleer terug richting Eupen te vertrekken om zich te gaan opfrissen voor een avondje stappen in Eupen. Na een korte aperitief op het terras van het café Columbus, zijn we gaan eten in de Ratskeller. Met volle buikjes werd er dan nog in het nachtleven van Eupen gedoken. In de vroege uurtjes van de zondag werd er dan afscheid genomen in het café Tamtam, waarna iedereen voldaan in zijn bedje dook.

Het was dit jaar een intiem groepje door minder interesse, maar het was zekers niet minder leuk. Bedankt aan de diehards van de Hoge Venen, die gezorgd hebben voor een fantastisch weekend.