VTT Ardennen april 2023

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Afgelopen dinsdagdagochtend vertrokken we naar Vonêche, een klein dorpje in de Belgische Ardennen, voor een mid-week vol mountainbiken. Bij aankomst in Vonêche werden we begroet door een prachtig vakantiehuis. Het huis was gezellig en van alle gemakken voorzien, met een grote tuin waar we onze fietsen konden stallen en een terras waar we konden ontspannen na een lange dag op de trails.

 
Nadat iedereen zich in zijn kamer gesetteld had, sprongen we op onze fiets en begonnen we aan onze ‘opwarmer’. We volgden een route die ons door de prachtige bossen en heuvels van de Ardennen leidde. Desondanks het feit dat iedereen zijn ritme nog moest vinden waren de "trails" uitdagend en gevarieerd, met steile afdalingen en technische beklimmingen die ons uithoudingsvermogen en techniek op de proef stelden. Onderweg stopten we regelmatig om te genieten van het adembenemende uitzicht en om wat te eten en drinken. Na afloop werden we getrakteerd op heerlijke huisgemaakte spaghetti.
 
Op woensdag was het tijd voor het ‘echte werk’ en kregen we versterking kregen van drie extra collega’s, die speciaal waren afgezakt voor de tocht. De Voorzitter diende helaas af te haken met een blessure maar was toch paraat om te helpen met de PickNick en standby voor technische assistentie.
 
Ditmaal verkenden we een ander deel van de Ardennen. We reden door schilderachtige dorpjes en over kronkelende wegen langs rivieren en beekjes. De trails waren opnieuw uitdagend, maar het prachtige landschap maakte het zeker de moeite waard. Na een lange dag op de fiets keerden we terug naar ons vakantiehuis voor een heerlijke BBQ en wat welverdiende rust.
 
Op donderdag besloten we, na wat tegenslag gecombineerd met drukke schema’s, om na het ontbijt richting terug richting huiswaarts te trekken. Al met al was onze mid-week in Vonêche een geweldige ervaring. De trails waren uitdagend en gevarieerd, het landschap was adembenemend en de sfeer was fantastisch. We kijken nu al uit naar ons volgende mountainbike-avontuur.