Fietstocht langs 16 bossen - Bottelare en omgeving

Ondanks de dreigende wolken en een dankzij een goede analyse van de buienradar werd er beslist om de fietstocht toch te laten door gaan. Met 5 deelnemers, André Portier met echtgenote Helene, Johnny Gunst met echtgenote Marleen en mezelf verzamelden we aan de kerk van Bottelare. De oorspronkelijk bedoeling was de “fietsroute langs 9 bossen” te fietsen. De route is ongeveer 32 km lang. Nog voor vertrek vanuit Bottelare werd gezamenlijk beslist om de lat wat hoger te leggen. Het aantal bossen werd verhoogd van 9 naar 16. Bijgevolg stegen ook het aantal kilometers van 32 naar 50.

Het werd een aangename rit tussen de weilanden en door de bossen van de streek van Bottelare, Oosterzele, Munte en Gavere.

In Gijzenzele werden we plots verrast door een rommelmarkt en bijbehorende kermis.

Ongeveer halfweg werd er gepauzeerd in de Bistro “De Soetekoeke”. Er werd wat  bijgetankt zodat we weer met volle batterijen de rest van de rit konden aanvangen.

De weergoden waren ons echt gunstig gezind. Buiten een enkele keer wat lichte motregen hadden we geen klagen. De strakke noorderwind speelde ons totaal geen parten omdat we ons door een betrekkelijk gesloten landschap begaven.

Even voor het eindpunt werden we nog aangenaam verrast door een collega uit de streek te ontmoeten. Voor André en Johnny was het een leuk weerzien na al die jaren.

Rond 18h00 waren we terug in Bottelare. In café “De Linde” werd er nog een hapje gegeten en ging iedereen tevreden terug naar huis.

Conclusie van iedereen was dat zo’n fietstocht voor herhaling vatbaar was en dat zullen volgend jaar proberen in de planning op te nemen.

Verslaggever en foto’s: Bart Lambert