Uitstap Hoge Venen

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Vanwege het succes van de eerste editie waren we dit jaar opnieuw aanwezig in Eupen. Onze gastheer Patrice regelde het Hotel voor 15 logees en had voor ons een verrassing gepland.

Rond de middag waren de meesten present en werden we door Patrice mee geloodst naar een lokaal café voor de aperitief.

De start van onze mysterieuze activiteit was om 14h00. Daar onze gastheer de wandeling van vorig jaar te vermoeiend vond, had hij een alternatief bedacht. Na een half uurtje rijden met de wagen kwamen we aan het startpunt van de activiteit aan. In Kügelscheidt, aan de Belgisch Duitse grens bestaat er nog een restant van de Duitse Vennbahn.

De geschiedenis van de Vennbahn zal k jullie onthouden. Wat er nog van overschiet is oa deze toeristische activiteit, de “Railbike”.

Van Kügelscheidt wordt er met railfietsen 7 km gefietst tot in Sourbrodt. Volgens de uitbater duurt een enkele reis iets meer dan 1 uur. De helling van het traject bedroeg max 3%, tegenstroom dus.Dit was natuurlijk buiten de zeeloodsen en hun eega’s gerekend. Zij schakelden over naar “SeaSpeed” en stonden na  53 minuten reeds in Sourbrodt naast de verwonderde eigenaar.

De enige, onze gastheer notabene, die dacht dat het fietsritje minder vermoeiend ging zijn dan de wandeling van vorig jaar, bekloeg zijn eigen initiatief!

Van de extra tijd in Sourbrodt  maakten sommige gebruik om het spooremplacement te verkennen. Het seinhuis met de manuele bedieningen, de oude armseinen en een aantal wegroestende wagons gaven ons een kleine indruk van wat en hoe het er hier ooit aan toeging.

De weg terug was dan bergaf!  Stroom mee met springtij in loodsen termen. Door een helling van maximum 3% diende er bijna niet getrapt worden.

’s Avonds gingen we dan in groep eten in restaurant Hertogenwald. Het lekkere driegangenmenu en de daarbij behorende degustieven waren een mooie afsluiter voor deze schitterende activiteit!

Volgende jaar hopen we opnieuw welkom te zijn bij Patrice voor een nieuwe verrassing!