Mountainbike Vonêche

Op 3 mei 2015 spraken een 7-tal vrienden en mountainbike enthousiastelingen af bij "collega" Alex voor een dagje mountainbike in de Ardennen.

De afspraak was 18h00 ter plaatse. Een 2-tal vroege vogels waren reeds om 13h00 ter plaatste in de hoop reeds de omgeving te verkennen in de namiddag. Het weer gooide echter roet in het eten. Dus gingen die dan maar suppporter voor "collega" Alex op het volleybal tornooi van de plaatselijke volleybalclub.

Rond 15h30 klaarde het dan toch op en waagde we ons aan een klein ritje in de omgeving. (26km)

Rond 18h00 werden dan de "Vrienden" verwelkomd. Na het verdelen van de kamers kwamen we bij "collega" Alex samen voor een pintje en een varieteit aan pizza's en pizza-burgers.

De volgende morgen, na een stevig ontbijt, klaargemaakt door Brenda, waren we klaar voor het serieuze werk. De weergoden waren ons gunstig gezind. Boswegen, landwegen, slijkweggetjes, waterweggetjes,... we werden het allemaal voorgeschoteld! Iedereen op zijn eigen tempo maar met plezier werden de paadjes verslonden.

Een lekker middagmaal in Vencimont was een welgekomen moment om (na 17 km) de batterijen reeds een beetje op te laden. In de namiddag stond er ons nog een heftig programma te wachten.

Het verste punt van de route lag bij de "Tour Du Millenaire". Daar werden we door Brenda verwelkomd met zelfgebakken suikerwafels, koffie en frisdrank. Het was toen reeds 16h00 en we waren nog maar halfweg...

Gelukkig was het nu vaker bergaf dan bergop. De dappersten onder ons reden het volledig parcours uit, sommigen langs de moeilijkere weg, anderen verkozen de asfalt boven bos- en veldwegen. Uiteindelijk, na 66 km en 1000 hoogte meters verenigden 8 hongerige fietsers rond het BBQ-toestel van "Pitmaster" Alex om met een Rochefort en een lekker stukje vlees nog wat na te kaarten.

Deelnemers: Joeri Verlinden, Bart Mortelmans, Alex Vandewiele, Ronny Soenen, Mark Sermeus, Bart Lambert, Patrick Schevenhels, Michel De Meyer.