Motorrit Luxemburg

De LSVO- motortocht, ook gekend bij anciens als de " 1000 bochten " moet ondertussen ongeveer zijn 20 jarig jubileum vieren. Van de oorspronkelijke deelnemers zijn er maar weinig overgebleven. Gedurende de laatste jaren heeft zich een vaste harde kern gevormd van enthousiaste deelnemers.

Op 15 september was het weer zo ver. Oerend hard kwamen ze weer aangescheurd vanuit alle windstreken, van vanuit De Panne tot Opgrimbie. Want ze hadden van de LSVO- tocht gehoord.

Plaats van het treffen was hotel Belair gelegen in de mondaine plaats Bourscheid Plage. Iedereen was tijdig op de afspraak voor het aperitief. Altijd zijn we dat trouwens. De motorfietsen kregen een gereserveerde parkeerplaats en een welverdiend lekker biertje kreeg ook een gereserveerd plaatsje in onze buikjes en buiken.

We werden bediend door Charlotte, een goedlachse jonge Franse deerne waarmee we het direct konden vinden en die zich om ons bekommerde. Het eten was altijd lekker en voldoende, en mede dank zij onze gulle sponsor, het LSVO, kon er ook wat wijn af. Dank U, bestuur, in naam van alle deelnemers.

Natuurlijk moest er ook wat gemotorfietst worden. 2 dagen heerlijk toeren, een klein stuk door Duitsland, maar voornamelijk door Luxemburg, een landje groots in al zijn kleinheid. We wisten niet dat er zoveel wegen lagen, en dan nog zoveel mooie baantjes. We passeerden plaatsen met klinkende namen als Nachtmanderscheid, Arzfeld, ... Iedereen was wat verbaasd, zulke mooie wegen en zo weinig traffiek. Niemand hield de teller bij, maar 1000 bochten... We zijn er wel aan geraakt waarschijnlijk. Ook riviertjes, stuwdammen, kastelen, mooie vergezichten, voor elk wat wils. Webmaster Bart werd twee dagen Reiseführer Bart en loodste ons met glans door de bochten. Full ahead, off course!

De trip werd afgesloten met een terugreis via Ardennenbaantjes en de mooie Vallée de la Molignée, tot in Yvoir, naar de welgekende " Taverne du Bocq " alwaar madame Janinne lekkere reuzensteaks uit haar keukenpan toverde. Zelfs onze notoire grootverbruiker F.S. moest uiteindelijk passen voor wat " more ". Onderweg een regenbuitje, de enige van de ganse dag en de ganse reis. Maar dat kon niemand nog schelen.

Afspraak volgend jaar, 11 september werd afgesproken, met voorlopig reisdoel het Zwarte Woud. Zijn er nog collegiale jonge loodsen- motorrijders die eens mee willen? Je zal het je niet beklagen.

Schuss! Bis im Schwarzwald!

Verslag: Marc Van Assche