Motorrit Holland

Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Mototoer, zijn we erin geslaagd om een kustloods voor de kar te spannen om de mototoer in te richten. En het moge gezegd zijn, het was de moete waard. Vol met vooroordelen, zoals " een roadbook van flitspaal tot flitspaal" of "bochten pikken aan 25 km/h", zo konden we er 1000 bedenken, vertrokken we richting Hulshorst in Nederland. Niets was minder waar! Ok, De flitspalen stonden er wel, en sommige werkten nog ook. De mooiste foto's zullen ze ons nog toesturen!

Om 10h00 was iedereen present in Putte. 6 Duitsers, 1 Brit en 2 japanners, bestegen door 9 belgische menners en 5 jonkvrouwen. Een prachtige combinatie.

Het Waterland lachte ons toe, de regen ook af en toe, maar dat kon de pret niet drukken. Mooie weggetjes langs kanalen en honderden windmolens en idyllische vissersdorpjes aan het Ijselmeer, deden onze vooroordelen onmiddellijk verdwijnen. Weerom hadden de afwezigen ongelijk. Het hotel was uitstekend, met zwembad en sauna en bar en met Laura, die wel iets voelde voor onze Marc V. Ook het eten, bijna "a la carte", liet zich smaken. De tweede avond waren we overtuigd, ook Nederland herbergt mooie en verborgen streken.

Bedankt Serge Duquet, voor deze mooie drie-daagse!

Zoals ook elk jaar, worden de plannen voor het volgende jaar besproken. Eigenlijk is het zo dat we reeds tot 2015 een "plan van aanpak" hebben. Onder enig voorbehoud trekken de Motards volgend jaar naar Groot Brittanië (5 dagen). De plannen zullen tijdig via de website meegedeeld worden.

De kans dat we in 2014 en 2015 naar frankrijk trekken is reëel.

Foto's en verslag: Bart Lambert.