Volleybal tornooi Antwerpen

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Onze laatste twee echte LSV-volleballers Joost Hautekiet en Filip Pannecoucke kregen dit jaar hulp vanuit VTSZ (Patrick Puis & Peter Feys), DAB-L (Dirk Vanhee) en van een chinese vrijwilligger (William De Vlaminck) om een ploeg te vormen.

Alhoewel ingedeeld in de aartsmoelijke reeks A slaagde LSVO er in om ondanks telkens een zwakke start zijn eerste twee wedstrijden te winnen. Terneuzen werd ingeblikt met 27/14 & 27/24 waarna LVV Vlissingen voor de bijl ging met 17/12 & 16/13.

Door deze 2 overwinningen was LSVO zeker van de “Final-Four” en speelden de onzen ietsje minder geconcentreerd tegen de collega’s van het GLOS.  Verlies met 12/19 & 14/16 was het logische gevolg.

Voor de halve finale stond DAB-Vloot op het menu. Ondanks hevige weerstand van de 5 volleyballende LSVO’ers en het voorbeeldig “uit de weg” blijven van de chinese vrijwilliger trok DAB-Vloot uiteindelijk, verdiend, aan het langste eind. LSVO verloor met 18/23 & 16/21 en moest spelen voor de 3e of 4e plaats.

Nog één maal slaagde LSVO er in om te batterijen op te laden en won de kleine finale tegen Brabo met 22/15 & 21/16 met een bronzen medaille van dit prestigieus tornooi als gevolg.

In de uiterst spannende finale tussen DAB-Vloot en GLOS won elke ploeg 1 set maar kreeg GLOS dankzij een hoger aantal gescoorde punten de beker.

In samenwerking met DAB-Vloot & VTSZ werd besloten het 13e Scheldevolleytornooi in Oostende te organiseren. We zijn dus dringend op zoek naar 1 of 2 echte volleyballers want het zou prachtig zijn indien LSVO eindelijk eens de beker kon behouden. En dan nog in eigen huis spelend ….  Kandidaten kunnen dus altijd Wim Buysse contacteren.